SEC Crypto Nieuws

Gensler wil samenwerking tussen de SEC en crypto-platformen

Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft gesuggereerd dat crypto-exchanges en leenplatforms vrijwillig met het agentschap moeten samenwerken onder de bestaande effectenwetgeving. Gensler verklaarde in een interview met Bloomberg dat de SEC probeerde beleggers-beschermingen na te streven. Hij legde daarbij uit dat er meer handhavingsacties zullen worden ondernomen als dat nodig is. Gensler vervolgde echter door te zeggen dat er meer ruimte zou kunnen zijn voor een vorm van zelfregulering of vrijwillige bewegingen van exchanges naar de SEC om hun bereidheid tot naleving uit te drukken. Gensler gaf het volgende aan:

“Het zou beter zijn om deze platforms met ons te laten samenwerken en onder de effectenwetgeving te laten vallen.”

De wetten die van invloed zijn op de financiële wereld zijn gemaakt in de jaren 30 van de vorige eeuw. Veel leden van de cryptocurrency-gemeenschap vinden daarom dat de wetten slecht passen bij de geavanceerde moderne technologische vooruitgang van crypto. Gensler verwierp deze mening door te zeggen:

“Ik denk dat de wetten vrij duidelijk zijn, [zoals ze werden] opgesteld in de jaren 1930. En we hebben de mogelijkheid om met deze uitwisselingen samen te werken met behulp van verschillende autoriteiten om een aantal van deze in principe op maat te maken.”

Hieraan voegde hij toe dat crypto-exchanges en leenplatforms anders hebben gewerkt dan de traditionele New York Stock Exchange. Gensler onderstreepte het standpunt van de SEC over crypto en beweerde dat veel van de tokens die op beurzen verhandeld worden de kenmerken van effecten hebben. Hij zei:

“Ze zamelen geld in bij het publiek en het publiek verwacht winst op basis van de inspanningen van anderen. […] Het komt hierop neer: haalt u geld op bij het publiek en anticipeert het publiek op winst op basis van de inspanningen van anderen?”

Toch gaf hij toe dat sommige tokens gekwalificeerd kunnen worden als commodity tokens. De tokens die als grondstoffen worden geclassificeerd zullen echter niet volledig buiten de bevoegdheid van SEC blijven. Hij gaf aan:

“We gaan samenwerken met de Commodity Futures Trading Commission, waar er enkele [munten] zijn die commodity tokens zijn. Want hoewel veel van deze effecten zijn, kunnen sommige onder hun bevoegdheid vallen en werken we samen als twee federale agentschappen, “zei hij.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN