Wall Street banken breiden onderzoek naar crypto uit

Verschillende traditionele banken zijn op zoek naar crypto-gerelateerde functies binnen hun onderzoeksdivisies – het nieuwste teken dat het ecosysteem van digitale activa volledig geïntegreerd raakt in de bredere markt.

Investeringsbanken produceren al lang onderzoek naar digitale activa, maar dergelijke bedrijven willen nu meer aandacht besteden, nu het aantal grote beursgenoteerde bedrijven dat actief is in de ruimte groeit en cryptomarkten bloeden in de traditionele financiën. Eind vorig jaar kondigde Morgan Stanley aan dat Sheena Shah een nieuw team zou leiden dat het crypto-ecosysteem zou bestrijken, terwijl Bank of America in oktober zijn eigen crypto-dekkingseenheid aankondigde.

Coinbase – het beeld van de Amerikaanse cryptomarkt – heeft een lange lijst van analisten die zijn aandelen dekken, waaronder onderzoekers van Citi, JPMorgan, Goldman Sachs en Raymond James.

Naast het behandelen van de activiteiten van cryptobedrijven, pakken analisten ook uit met macro-onderwerpen die de prijsschommelingen van tokens, nieuwe technologische ontwikkelingen in de blockchainruimte en andere onderwerpen kunnen vormgeven.

Candace Browning, hoofd van wereldwijd onderzoek bij BofA Securities vertelde onlangs aan Bloomberg TV:

“Als je kijkt naar het aantal bedrijven dat crypto noemt op hun winstgesprekken, is dat gestegen van ongeveer 17 vorig jaar naar ongeveer 147 in het meest recente kwartaal.”

De trend is ook aangewakkerd door rebrands, zoals in de Meta (voorheen Facebook) en Block (voorheen Square) gericht op het benadrukken van crypto-ambities. Wat de metaverse betreft, werd het niche nieuwe crypto buzzword genoemd door leidinggevenden van Bumble, Qualcomm, en Tencent tijdens Q3 earnings calls.

In het licht van de groeiende intrige rond crypto heeft Jefferies een onderzoeksteam opgericht dat zich toelegt op onderzoek naar betalingen en crypto-aandelen, zo blijkt uit een personeelsadvertentie. Het bedrijf is momenteel op zoek naar een medewerker voor de eenheid om zich te concentreren op “cryptocurency en blockchaintechnologie.”

Canaccord Genuity is op zoek naar een soortgelijke junior-level rol, die zal interfacen met managementteams van bedrijven en onderzoeksrapporten zal schrijven.

Credit Suisse, ondertussen, is op zoek naar een crypto en digitale activa rol op VP-niveau, ook volgens een vacature. Die persoon zou rapporten over de crypto-industrie opstellen en deze presenteren aan de institutionele en vermogensbeheerklanten van het bedrijf.

Dergelijke bedrijven, om zeker te zijn, gaan de strijd aan voor talent met crypto-native bedrijven die onderzoek en bedrijfsdekking aanbieden, inclusief Galaxy Digital.

Wat recente bewegingen en promoties betreft, kwam John Todaro vorig jaar bij Needham & Company en werd hij in december gepromoveerd tot zijn onderzoeksbeginsel voor crypto-activa en blockchain, volgens de LinkedIn van de voormalige TradeBlock-directeur. Todaro behoort tot de analisten van Coinbase. En Goldman Sachs’ Mike Nance, die sinds 2015 bij de bank werkt, nam vorig jaar de positie van lead research analist voor betalingen en digitale activa sectoren op zich.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!