Bitcoin

ARK-Rapport: Bitcoin in 2030 $1 miljoen waard

De Amerikaanse investeringsmaatschappij onder leiding van van Cathie Wood, ARK Investment Management, heeft voorspeld dat de prijs van Bitcoin (BTC) in 2030 $1 miljoen zou kunnen bereiken. Ethereum zal tegen die tijd $180.000 waard kunnen zijn. De investeringsmaatschappij beweerde in het rapport, Big Ideas 2022, dat het gebruik van Bitcoin nog in de kinderschoenen staat en dat het in de toekomst meer marktaandeel zal veroveren. Uit het onderzoek van ARK bleek dat het cumulatieve overdrachtsvolume van BTC met 463% is gestegen, terwijl het jaarlijkse afwikkelingsvolume het jaarlijkse betalingsvolume van Visa overtrof. Technologische ontwikkelingen zoals het Lightning Network en Taproot ondersteunen de inspanningen van BTC, waardoor de bruikbaarheid wordt verbeterd. De voorspelling van ARK is daarnaast gebaseerd op de toenemende acceptatie. Yassine Elmandjra, een analist, schreef in het rapport het volgende:

“De marktkapitalisatie van Bitcoin vertegenwoordigt nog steeds een fractie van de wereldwijde activa en zal waarschijnlijk opschalen naarmate natiestaten het als wettig betaalmiddel aannemen. Volgens onze schattingen zou de prijs van één Bitcoin in 2030 meer dan $ 1 miljoen kunnen bedragen.”

Ark Invest biedt verschillende actief beheerde exchange-traded funds aan en is van plan om een Bitcoin EFT te lanceren in de nabije toekomst. Cathie Wood voorspelde dat de schaarste van BTC de prijs omhoog zal duwen naar mate de acceptatie toeneemt.

Ethereum in 2030 naar de $180.000

Het rapport van ARK suggereert daarnaast dat de marktkapitalisatie van Ethereum (ETH) tegen 2030 de $20 triljoen kan bereiken. Dit zou komen doordat de gedecentraliseerde valuta non-fungible tokens en andere applicaties aanbiedt die een aanzienlijk deel van de wereldwijde markt voor financiële diensten kunnen innemen. Het totale ecosysteem dat wordt mogelijk gemaakt door ETH kan volgens ARK $123 triljoen waard worden tegen 2030. ARK zei hierover het volgende:

“Volgens ons onderzoek zou Ethereum veel traditionele financiële diensten kunnen verdringen en zou het oorspronkelijke token, Ether, kunnen concurreren als wereldwijd geld.”

Als er rekening wordt gehouden met de 120 miljoen ETH-supply en de voorspelde token-burn van 1 miljoen tokens per jaar, dan zou het circulerende aanbod tegen 203 110 miljoen tokens kunnen zijn. Dit zou betekeen dat ETH wordt verhandeld tegen een prijs van $180.000

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN