Dit is waarom institutionele adoptie gestagneerd is, aldus onderzoek

2021 heeft voornamelijk in het teken gestaan van institutionele adoptie. Zo hebben verschillende grote bedrijven, zoals Tesla Motors, MicroStrategy en PayPal allemaal besloten om zich bezig te houden met de ontluikende industrie. Er is echter nog veel winst te behalen, aangezien veel grote institutionele beleggers nog steeds terughoudend zijn, aldus een nieuw onderzoek van het toonaangevende bedrijf voor digitaal vermogensbeheer Nickel Digital Asset Management.

Het onderzoek ondervroeg 100 institutionele beleggers en professionele vermogensbeheerder in de VS, Europa en de Verenigde Arabische Emiraten, die samen bijna $110 miljard aan activa beheren. Het onderzoek identificeerde de belangrijkste redenen waarom blue-chip-investeerders hebben afgezien van investeringen in cryptocurrencies.

Uit het onderzoek bleek dat de vier belangrijkste redenen waarom de grote instituties nog niet in cryptocurrencies duiken, veiligheidsproblemen, prijsvolatiliteit, marktkapitalisatie en de huidige regelgeving zijn. Het gaf het volgende aan:

“79% noemde activabeveiliging als een van de drie belangrijkste redenen om niet te investeren in cryptocurrencies en digitale activa. Dit werd gevolgd door 67% die prijsvolatiliteit noemde, 56% die marktkapitalisatie noemde en 49% die de regelgeving noemde.”

Nog eens 12% zei dat het hoge aantal koolstofvoetafdrukken dat wordt uitgestoten door digitale activa een van hun drie belangrijkste redenen is. Henry Howell, hoofd business bij Nickel Digital, gaf het volgende aan:

“Ons onderzoek toont aan dat institutionele beleggers bewaring en beveiliging correct hebben geïdentificeerd als een kritische onderscheidende factor voor deze unieke activaklasse.”

Veel van de ondervraagden hebben echter optimistische opvattingen over wat mogelijke toekomstige regelgeving zou kunnen betekenen voor de crypto-industrie en de prijzen van cryptocurrencies. Zo gaf iets meer dan 75% van de ondervraagden aan dat zij denken dat het Congres de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) volgend jaar de bevoegdheid zal verlenen om de handel in cryptovaluta en -leningen te controleren. Bovendien gelooft 73% dat regelgeving een positief effect zou hebben op de prijs van digitale activa, terwijl 32% aangaf dat het een nog groter positief effect zou hebben.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!