Australian Open kondigt samenwerking aan met Decentraland

De adoptie van blockchain-technologie door verschillende industrieën in de wereld zit in de lift, de sportindustrie heeft zojuist weer een stap in die richting gezet. Deze stap werd genomen door de organisatoren van een van de grootste Grand Slams ter wereld, Australian Open.

Volgens de organisatoren van de wedstrijd is het toernooi klaar om de allereerste Grand Slam te worden waarin non-fungible tokens (NFT’s) worden opgenomen. Dit werd voor het eerst onthuld door een rapport van Gizmodo.

Australian Open gaat NFT’s in het toernooi integreren

Een analyse van het plan wees uit dat er meerdere dimensies zijn waarmee NFTs in de sportcompetitie zouden worden opgenomen.

Om te beginnen zal een collectie van 6.776 NFT’s beschikbaar worden gesteld aan het publiek. Deze collectie wordt “Art Ball NFTs” genoemd. Daarnaast zijn er ook duidelijke aanwijzingen dat aan elk Art Ball verschillende kleine plots zouden worden gekoppeld.

Verdere analyse wees uit dat de integratie van de NFTs zo zou worden ontworpen dat voor elk winnend schot van de 600 wedstrijden van het toernooi, de geverifieerde eigenaars een airdrop zullen krijgen.

Deze airdrop zou onder meer ook een film van het punt, virtuele wearables en merchandise van de Australian Open omvatten.

Het is belangrijk op te merken dat als het winnende punt zich voordoet tijdens een kampioenschapswedstrijd en op een baan terechtkomt, de echte bal aan de NFT-eigenaar zou worden overhandigd in een hoesje met een op maat gemaakte gravure. De baanlocatie voor elke NFT zal worden gekozen wanneer de collecties worden gemint op 13 januari voor 0,067 ETH (ongeveer $350) per stuk.

“Het NFT-geassocieerde baanperceel zal willekeurig worden toegewezen en bekend worden gemaakt bij het minten van de bal. Dit betekent dat een koper niet in staat is om een bepaalde plek op de baan te kiezen.”
Australian Open krijgt ook eigen competitie in de metaverse

Het historische toernooi structureert ook een online competitie op het bekende metaverse platform, Decentraland.

Aangezien het toernooi op 17 januari van start gaat, kunnen fans virtueel deelnemen aan een AO Decentraland global party, wat een driedimensionaal VR-platform zou zijn dat tennisliefhebbers de kans geeft om de Australian Open te bekijken.

Door de Covid-19 pandemie die de wereld heeft stilgelegd, is fysieke aanwezigheid bij evenementen als de Australian Open moeilijk geweest. Dit heeft steevast geleid tot de opkomst van virtuele evenementen en plaatsen over de hele wereld.

Volgens Craig Tiley, de toernooidirecteur van de Australian Open, zal de opkomende technologiegolf tennisliefhebbers uit alle delen van de wereld de kans geven om deel te nemen aan de Australian Open van 2022 op een manier zoals nog nooit eerder is vertoond.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!