CEO van Mirror Trading gearresteerd in Brazilië

De gezochte CEO van Mirror Trading International werd onlangs door de Braziliaanse justitie gearresteerd nadat hij was betrapt op het gebruik van een vals document.

Johann Steynberg, de CEO van Mirror Trading International (MTI), een bitcoin Ponzi scheme, werd onlangs gearresteerd door de Braziliaanse rechtshandhaving nadat hij werd betrapt op het gebruik van een vals document, blijkt uit berichten uit het Zuid-Amerikaanse land. Na de arrestatie werden ook creditcards, laptops en valse legitimatiebewijzen in beslag genomen. Steynberg, die op de opsporingslijst van Interpol staat, werd in de provincie Goiás gearresteerd door leden van een elite-eenheid van de Braziliaanse militaire politie.

De CEO van Mirror Trading heeft valse documenten getoond.

In een verklaring waarin de arrestatie wordt bevestigd, deelt de Braziliaanse militaire politie ook details mee over de stappen die zijn ondernomen voordat het besluit om Steynberg gevangen te nemen, werd genomen.

De verklaring legt uit:

“Na een intensief werk van identificatie en follow-up, en met de hulp van informatie doorgegeven door de federale politie, was het mogelijk om de verdachte te identificeren en te benaderen, die een vals document presenteerde op het moment van de benadering.”

Naast de arrestatie voor zijn rol als het belangrijkste brein achter de bitcoin Ponzi scheme, zei de Braziliaanse militaire politie dat Steynberg ook een boete moet betalen in verband met zijn gebruik van een vals document.

Steynberg verdween eind december 2020.

Zoals eerder gemeld, verdween Steynberg eind december 2020 toen berichten opdoken dat verschillende Mirror Trading International-investeerders hun fondsen niet konden opnemen. Kort na zijn verdwijning oordeelde een Zuid-Afrikaanse rechtbank dat MTI in voorlopige liquidatie moest worden gesteld. Sindsdien hebben andere meesterbreinen van MTI – dat werd uitgeroepen tot de grootste bitcoinzwendel in 2020 – echter een strijd gevoerd om het proces van liquidatie van het ineengestorte bedrijf te vertragen. Ondertussen is er nog steeds geen rechterlijke uitspraak over een verzoekschrift dat MTI tot illegaal bedrijf wil laten verklaren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!