cryp2GEM: Bitcoin koers ziet er bullish uit!

Allereerst willen we MsDaan van Cryp2gem bedanken voor deze analyse. Indien je interesse hebt in meer BTC/altcoin-updates en ideeën kan je Daan zijn Twitter volgen via: www.twitter.com/msdaancrypto (inmiddels al 10k+ volgers).

Technische Analyse van Bitcoin (LET OP! Dit is géén financieel advies!)

Door: @MSdaan (Technical Analyst www.cryp2gem.com).

Vandaag zullen we weer de Bitcoin koers onder de loep nemen. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

Daggrafiek Bitcoin

In onze analyse van een aantal weken terug, waarin we de bottom hebben gecalled, gaven we aan dat zolang we boven de trendline blijven, we vooralsnog bullish zijn voor de short-term. We zien dat ook dat we deze trendline netjes hebben geraakt en sindsdien in een mooie uptrend zitten. Tegelijkertijd hebben we ook de Resistance/Support van deze zone gecleared en daar bewegen we dan ook sinds een aantal dagen boven (zie gemarkeerd deel).

Verder zien we dat we op de VPVPR (het volume profiel) dat er voor ons niet veel resistance bevindt tot zo rond de 54.000 USDT. Ook zien we dat we op de Mac-D een bullish cross hebben gemaakt en nu in de bullish zone bewegen. De RSI ziet er immers positief uit en we zien zelfs dat dat we boven een mooie trendline zijn doorbroken. Al met al, ziet de daily er op dit moment bullish uit.

Bron: TradingView

4-uur-grafiek Bitcoin

Wanneer we inzoomen zien we dat gisteren even terug onder de huidige supportlevel zijn gevallen maar binnen een paar uur zijn we weer klommen naar boven de support. Dit is uiteraard een positief teken en laat zien dat er buy pressure is. De RSI ziet er positief uit op dit moment en op de Mac-D zijn we op het punt een bullish cross te maken. We kunnen stellen dat de 4hr chart uiteraard ook bevestigd wat de daily chart laat zijn: bullish!

Bron: TradingView

Verwachting short/mid-term

Onze short-term target is dan ook de 52.700 USDT (al sinds een tijdje) en we verwachten dan ook dat deze target de aankomende week geraakt zal worden. Mochten we onverwachts toch verder vallen dan is een key-support voor de short-term de 48.000 zone en voor de longterm is dat de trendline die op de daily is te zien!

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ook onze Telegram kanaal via https://t.me/c2gtradingroom of klik op de logo.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!