Staples Center wordt officieel Crypto.com Arena

Kerstdag eert een nieuwe start voor de Los Angeles Lakers. Ze zijn klaar om hun eerste wedstrijd te spelen in de nieuw-branded Crypto.com Arena. Het gebouw verandert zijn naam in Crypto.com Arena op Kerstmis. Er wordt gezegd dat het de rijkste naming ownership deal is in de sportgeschiedenis.

Ondertussen is de ploeg er niet in geslaagd om de San Antonio Spurs te verslaan met een score van 138-110 in de laatste wedstrijd op vrijdag in Staples Center.

Aan de andere kant betaalde het cryptoplatform en de exchange meer dan $700 miljoen om zijn naam te zetten op de arena die tal van beroemde sport- en entertainmentevenementen heeft gehost sinds de opening in 1999.

Bovendien zijn reclameborden, borden en verschillende details aangepast aan de arena om de Staple Center-naam uit te wissen. Deze gebeurtenis heeft een sentimentele betekenis voor sportfans in L.A. die de naam van een winkelketen voor kantoorbenodigdheden al meer dan twee decennia in verband brengen met het centrum van het basketbaluniversum.

Bovendien erkenden de Lakers de verbondenheid en prezen ze de naamsverandering op vrijdag met een pregame video waarin de beste momenten van het team in de arena werden belicht. Bovendien kregen de fans een herdenkingskaartje en een gouden T-shirt dat een kopie is van het eerste shirt dat door het team in deze arena werd weggegeven tijdens de play-offs van 2000.

Tijdens een ceremonie in de rust stonden de gepensioneerde Lakers-sterren Byron Scott, Luke Walton, Robert Horry, Metta Sandiford-Artest en Gary Payton rond een embleem van het Staples-court met de zes kampioenschappen die de ploeg in dit gebouw heeft gewonnen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!