Crypto-beurs Kraken koopt blockchain-startup Staked

Afgelopen dinsdag kondigde de bekende Amerikanse cryptocurrency-beurs Kraken aan dat het de blockchain-startup Staked overgenomen heeft, dat het best beschreven kan worden als een niet-custodial staking-organisatie.

Hoewel details van de overnameovereenkomst niet werden bekendgemaakt in de aankondiging, zei Kraken dat de overname “een van de grootste acquisities in de crypto-industrie tot nu toe” was en het bedrijf zou helpen “innovatieve nieuwe stakingsproducten” voor haar klanten te ontwikkelen en “het aantal proof-of-stake-netwerken” ondersteund op het platform uit te breiden. Jesse Powell, CEO en mede-oprichter van Kraken, ging verder met het volgende in een verklaring:

“We zijn verheugd om Staked toe te voegen aan onze portfolio van opbrengstproducten, die een grote acceptatie heeft gezien door een groeiende populatie van crypto-investeerders. Staked is zeer complementair aan onze bestaande stakingsactiviteiten en zal ons in staat stellen ons productaanbod verder te versterken door middel van een infrastructuur van wereldklasse voor klanten die liever de bewaring van hun ingezette activa behouden. We zijn verheugd om de klanten van Staked bij Kraken te verwelkomen.”

De crypto-beurs gaf verder aan dat zijn stakingsactiviteiten sinds het begin van het jaar met meer dan 950% waren gegroeid tot $16 miljard in november. Dit kan gedeeltelijk zijn veroorzaakt door de lancering van diensten om Ethereum (ETH) te staken en beloningen te verdienen.

Kraken heeft de afgelopen jaren verschillende bedrijven overgenomen die verband houden met zijn stakingsactiviteiten en anderszins. Sinds 2017 heeft het bedrijf onder meer de boekhoud- en portfolio-reconciliatieserviceprovider Interchange, de Australische crypto-beurs Bit Trade en Cryptowatch gekocht. Powell heeft ook laten doorschemeren dat de beurs vóór het einde van 2022 naar de beurs zou kunnen gaan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!