Binance Nieuws

Crypto-beurs AscendEX gehackt en verliest $77 miljoen

Op zaterdag meldde de gecentraliseerde crypto-beurs AscendEX dat een aanzienlijk bedrag aan cryptocurrencies onrechtmatig van zijn platform weggesluisd is. De beurs onthulde in een Twitter-thread dat, op 11 december om ongeveer 22:00 UTC, “een aantal ongeautoriseerde overdrachten” werden gedaan door een onbekende entiteit vanuit zijn hot wallet.

Het liet verder weten dat hoewel zijn hot wallet in gevaar was, zijn cold storage of offline wallets onaangetast bleven. Het platform heeft officieel niet bekendgemaakt hoeveel geld tijdens de aanval is gestolen, echter heeft PeckShield, een gerenommeerd auditbedrijf voor smart contracts, geschat dat er voor $77,7 miljoen aan verschillende activa werd gestolen. Het tweette het volgende:

Volgens de on-chain-analyse heeft de hacker geld overgemaakt naar drie blockchains: $60 miljoen aan tokens werd naar Ethereum gestuurd, $9,2 miljoen naar Binance Smart Chain en $8,5 miljoen naar Polygon. Deze fondsen zullen echter waarschijnlijk worden gestuurd naar mixers of naar Tornado Cash, om het geld ontraceerbaar te maken.

Het AscendEX-incident is de derde grote aanval op centrale beurzen in de afgelopen zes maanden. Vorige week verloor BitMart, een andere gecentraliseerde uitwisseling, $196 miljoen aan crypto-activa bij een soortgelijk incident. In augustus meldde de Japanse crypto-beurs Liquid ook dat het ongeveer $84 miljoen verloor als gevolg van een gecompromitteerde hot wallet.

Het platform heeft verzekerd dat “alle getroffen gebruikers 100% worden gecompenseerd.” AscendEX werkt nu samen met blockchain-analysebedrijven, uitwisselingen en wetshandhaving om de overgedragen activa te traceren. Als reactie op het incident zal de CEO van AscendEX, George Cao, vandaag om 16:00 UTC een Ask Me Anything-discussie houden op Twitter Spaces.

In november haalde Ascendex $50 miljoen op tijdens een Series B-financieringsronde van de beste crypto-venture capital-bedrijven, waaronder Polychain Capital, Jump Capital en Alameda Research.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN