Bitcoin bullmarkt is nog niet voorbij, aldus Michaël van de Poppe

De veel gevolgde Nederlandse cryptostrateeg en -handelaar, Michaël van de Poppe, heeft recentelijk op Twitter gekeken naar de staat van de Bitcoin koers om te bepalen of de koningsmunt op basis marktkapitalisatie het bearish-gebied heeft bereikt.

Van de Poppe gaf uren voor de recente diepe crash van de Bitcoin koers aan zijn ruim 500.000 volgers aan dat hij verwachtte dat Bitcoin hard zou corrigeren en de indruk zou achterlaten dat de bullmarkt voorbij is. Hij tweette het volgende:

“Het scenario is heel eenvoudig.

– Men verwachtte in december een piek in de stierenrennen. Zal niet gebeuren.
– Laat de markt daarom corrigeren.
– Mensen zullen een bearmarkt verwachten op het laagste punt (ongeveer $47.000- $50.000).
– Moon de markten en laat iedereen achter.

Super cycle. Easy.”

Toen gisteren de Bitcoin koers onder $50.000 stond, gaf Van de Poppe echter aan dat BTC zich nog steeds in een bullmarkt bevindt en benadrukte hij dat hij gelooft dat de correctie nu voorbij is. Hij tweette het volgende:

“Over het algemeen zou dit het dieptepunt moeten zijn van een standaard correctie van 30-40% op de markten. Correcties zijn de afgelopen jaren echter super wicky in Bitcoin, omdat er zo’n enorme hoeveelheid hefboomwerking op de markten is. Daardoor schieten we er voorbij. Maar alles is goed, het zou nu over moeten zijn.”

Kijkend naar de grafieken, zei Van de Poppe dat er een behoorlijke kans is dat Bitcoin begin volgend jaar een V-vormige omkering of een scherpe rally zal lanceren waarbij BTC zijn hoogste punt ooit rond $69.000 opnieuw zal bezoeken. Hij tweette:

“We sluiten de dag af met deze grafiek over Bitcoin. Ik denk dat de kans op een V-vorm herstel er is. We zullen komende week zien hoe het zich ontvouwt, maar deze oplevingen zijn significant en goed.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!