XRP koers

Ripple gaat samenwerken met de Republiek Palau

Ripple heeft zijn exclusieve samenwerking aangekondigd met de eilandnatie, de Republiek Palau, om de eerste nationale digitale valuta van het land en de gebruiksscenario’s op de XRP Ledger (XRPL) te verkennen. Volgens Ripple, met de focus op het ontwikkelen van strategieën voor grensoverschrijdende betalingen en een door USD gesteunde digitale valuta voor Palau, zou het land tegen de eerste helft van 2022 een door de overheid gesteunde nationale stablecoin kunnen implementeren.

Ripple gaf verder aan dat het hoopt, door het proces van het verkennen van een door USD gesteunde stablecoin en bijbehorende use-cases zoals een bedrijfsregister op XRPL, een vervanging voor CBDC’s te vinden voor landen als Palau. De president van het land, Surangel Whipps Jr., zei het volgende:

“Als onderdeel van onze toewijding om toonaangevend te zijn op het gebied van financiële innovatie en technologieën, zijn we verheugd om samen te werken met Ripple. De eerste fase van de samenwerking zal zich richten op een grensoverschrijdende betalingsstrategie en het verkennen van opties om een ​​nationale digitale valuta te creëren, waardoor de burgers van Palau betere financiële toegang krijgen.”

Hoewel de toevoeging van technologieën, zoals blockchain, een verstandige keuze is voor elk land, maakt de Republiek Palau zich ook zorgen over het niet-duurzame karakter van blockchain. Ripple merkte op dat XRPL CO2-neutraal en 120.000x energiezuiniger is in vergelijking met proof-of-work-blockchains, waardoor de financiële groei van Palau verder kan escaleren, zonder dat dit van invloed is op het milieu. Zo gaf James Wallis, VP van Central Bank Engagements bij Ripple, het volgende aan:

“We zijn verheugd om met Palau samen te werken om zijn financiële en klimaatgerelateerde doelen te bereiken. We hebben een geweldige kans om onze technologie en ervaring samen te brengen met de unieke kenmerken van Palau om een ​​echte economische en sociale impact voor het land te hebben.”

Het nieuws omtrent Ripple’s samenwerking met Palau kan niet geheel als een verrassing gezien worden, aangezien het bedrijf al het grootste deel van zijn activiteiten buiten de Verenigde Staten had. Nu heeft het bedrijf echter besloten om zich nog verder uit te breiden naar andere landen, gezien de juridische strijd waarin het bedrijf verwikkeld in is.

Om verder te gaan op de rechtszaak. Volgens recente updates lijkt de zaak van Ripple op weg te zijn naar het einde. Zo gaf Ripple-CEO Brad Garlinghouse recentelijk aan dat hij, “ondanks een langzaam verlopend gerechtelijk proces”, voorspelde dat de zaak waarschijnlijk in 2022 zou eindigen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN