Binance kondigt meerjarige partnership met FC Porto aan

Vandaag kondigde de grootste cryptocurrency-beurs Binance een meerjarige samenwerking aan met de bekende Portugese voetbalclub FC Porto. Dit betekent dat Binance de officiële fantokenpartner zal worden van de bekende voetbalclub.

“Futebol Clube do Porto”, beter bekend als FC Porto, is een professionele voetbalclub uit Porto, Portugal. De club, opgericht in 1893, speelt in de Portugese eredivisie, die “Primeira Liga” wordt genoemd. Het is een van de “Grote Drie” clubs van Portugal, samen met de in Lissabon gevestigde clubs “Benfica” en “Sporting CP”. FC Porto heeft echter meer trofeeën gewonnen in internationale competities dan welke andere Portugese club dan ook.

In een artikel dat kort geleden op haar website werd gepubliceerd, zei Binance dat het de officiële fantokenpartner van FC Porto zou worden, wat betekent dat:

“De FC Porto Fan Token (PORTO) zal worden uitgegeven via het Binance Launchpad om het merk van de club naar een hoger niveau te tillen en een betekenisvollere ervaring voor fans te creëren voor de supporters van de club, door middel van unieke en op betrokkenheid gebaseerde beloningen, interactiviteit, gamification en meer.”

Als gevolg van deze samenwerking zal de naam Binance ook verschijnen op de achterkant van de shirts van de spelers van FC Porto voor het seizoen 2021-2022 en op de mouwen van hun shirts in “de volgende seizoenen”.

De FC Porto Fan Token ($PORTO) is “een utility-token dat fans revolutionaire nieuwe manieren biedt om met hun favoriete club in contact te komen” en het zal vanaf vandaag beschikbaar zijn voor Binance-gebruikers via Binance Launchpad en zal later te koop zijn later via Spot, bankkaartaankopen en P2P.

$PORTO, dat wordt aangedreven door Binance Smart Chain (BSC), kost $1 als het wordt gekocht op de Launchpad. De openbare verkoop op Binance Launchpad begint op 16 november. Hoeveel $PORTO Binance-gebruikers via Launchpad kunnen kopen, hangt af van hun $BNB-saldo gedurende de periode van 10 dagen van 6 november tot 16 november.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!