China wil toetreden tot “Digital Economy Partnership Agreement”

“China zal een aanvraag indienen om toe te treden tot de Digital Economy Partnership Agreement om de internationale samenwerking op het gebied van digitale regelgeving te versterken”, zei president Xi Jinping tijdens de eerste fase van de 16e G20-top op 30 oktober. Hij ging verder met:

“China hecht veel belang aan internationale samenwerking op het gebied van de digitale economie. China staat klaar om met alle partijen samen te werken aan een gezonde en ordelijke ontwikkeling van de digitale economie.”

Xi Jinping heeft tevens vijf suggesties gedaan. De vierde van de suggesties luidde als volgt:

“China heeft het Global Data Security Initiative al voorgesteld. We kunnen samen internationale regels voor digitaal bestuur bespreken en formuleren die de wensen van alle partijen weerspiegelen en de belangen van alle partijen respecteren. We kunnen ook actief een open, eerlijke, rechtvaardigheid en niet-discriminerende digitale ontwikkelomgeving creëren.”

Het overeenkomst dat bekend staat als DEPA heeft momenteel betrekking op Singapore, Nieuw-Zeeland en Chili, terwijl Canada belangstelling heeft getoond om zich bij het initiatief aan te sluiten.

Ambtenaren van het Witte Huis bespreken momenteel voorstellen voor een digitale handelsovereenkomst die betrekking heeft op de economieën van de Indo-Pacific, terwijl de regering manieren zoekt om de invloed van China in de regio te controleren, zeiden mensen die bekend waren met de plannen in juli. Voorstanders van een dergelijk akkoord hadden gesuggereerd dat het zou kunnen putten uit bestaande regelingen in de regio, waaronder DEPA.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!