Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers behaalt nieuw record, maar wat nu?

Gisteren wist de Bitcoin koers weer een nieuwe all-time high te bereiken. Op het moment van schrijven staat de koningsmunt op een koers van $64.111. De grote vraag is echter, kan de munt nog verder stijgen? Volgens een technische indicator, die gebruikmaakt van on-chain-gegevens van de Bitcoin-blockchain, wel.

MVRV-Z-score geeft aan dat er nog rek is

Zoals voor het eerst opgemerkt door Charles Edward, de oprichter van Capriole Investments, is de MVRV Z-score van Bitcoin gestegen naar de 3,0, die het claimde voor zijn eerdere grote bull-runs. De statistiek helpt handelaren om te bepalen of BTC onder- of overgewaardeerd is op basis van de reële waarde.

De indicator is naar verluidt gemaakt door Awe & Wonder, voortbouwend op het werk van Murad Mahmudov en David Puell, en meet het verschil tussen de totale marktkapitalisatie van de cryptocurrency en de gerealiseerde marktkapitalisatie gedeeld door de standaarddeviatie van de marktkapitalisatie.

Kortom, geeft MVRV Z-score indicator aan met hoeveel standaarddeviaties de marktwaarde afwijkt van de gerealiseerde waarde. Het geeft aan of beleggers winst maken, waarbij scores boven de 7 wijzen op een grote kans dat zich een zeepbel heeft gevormd, terwijl scores onder nul suggereren dat de markt aan het bloeden is.

Enorme interesse in de Bitcoin futures ETF

Naast het feit dat deze indicator laat zien dat er nog genoeg rek zit in de Bitcoin koers, is het ook duidelijk geworden dat de interesse in de koningsmunt ook groter is dan ooit, ondanks de hoge prijs die men momenteel moet betalen.

De cijfers van de allereerste Bitcoin futures ETF, het ProShares Bitcoin Strategy Fund (BITO), heeft namelijk het op één na hoogste handelsvolume ooit in een openingsdag van een ETF behaald.

BITO, dat dinsdag debuteerde op de New York Stock Exchange, sloot de sessie dinsdag af met 23,103 miljoen verhandelde aandelen, of ongeveer $994 miljoen, volgens gegevens van Bloomberg. Blackrock’s US Carbon Transition Readiness ETF, gelanceerd in april 2021, heeft echter het record in handen, met een openingsdagvolume van $1,1 miljard.

In reactie op de enorme interesse, zei Nate Geraci, president van de ETF Store, het volgende:

“Ik ben totaal niet verrast door het volume van vandaag. Het sterke debuut van BITO weerspiegelt de opgehoopte vraag van individuele beleggers en adviseurs om toegang te krijgen tot Bitcoin-prijsblootstelling via traditionele makelaars- en pensioenrekeningen.”

Deze beide factoren kunnen er dus voor zorgen dat de Bitcoin koers de komende tijd record na record blijft verbreken. Maar wat denken jullie? Gaan we nog verder stijgen? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN