Commerciële bank ‘Banco Hipotecario’ in El Salvador gaat samenwerken met API3 en drie andere projecten

El Salvador’s omarming van Bitcoin, heeft de financiële sector gedwongen om zich aan te passen. Banco Hipotecario, een van de toonaangevende banken van het land, sluit zich aan bij een alliantie gevormd door TESOBE om de acceptatie van cryptocurrencies te vergemakkelijken.

Celina Padilla, president van Bank Hipotecario, zei:

“We zijn dichter dan ooit bij het bereiken van echte financiële inclusie en ik ben er trots op dat Banco Hipotecario de eerste bank op nationaal niveau is die dit soort allianties aangaat. Nu heeft iedereen zijn ogen op ons land en op onze bank gericht.”

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Bank Hipotecario begon te werken met een alliantie gevormd door TESOBE, het in Berlijn gevestigde softwarebedrijf achter het Open Bank Project. Buitenom het Open Bank Project omvat de alliantie:

  • API3, een gedecentraliseerde autonome organisatie die datafeeds levert aan op blockchain gebaseerde smart contracts.
  • Qredo’s gedecentraliseerde bewaarinfrastructuur voor digitaal activabeheer.
  • Sovryn, een gedecentraliseerd platform dat traditionele banken in staat stelt DeFi-producten aan hun klanten aan te bieden, zoals het verhandelen en uitlenen van Bitcoins.

Robert Rico, hoofd Open Banking bij API3, zei het volgende:

“We werken samen met de bank om erachter te komen welke stappen er moeten worden ondernomen, zodat we onze technologieën kunnen combineren. Verder maakten ook de Centrale Bank van El Salvador en regeringsfunctionarissen deel uit van de verkennende gesprekken.”

Volgens de verklaring is er nog geen geschatte datum voor de lancering van een product. Simon Redfern, CEO van TESOBE en oprichter van het Open Bank Project, zei in een verklaring dat de gecombineerde technologieën Banco Hipotecario zullen helpen om meer transparante en inclusieve financiële diensten te leveren aan Salvadoranen vooral het deel van de bevolking dat geen bankrekening heeft.

Hij zei ook dat de gezamenlijke inspanning veel van de onzekerheden zal wegnemen die tussen El Salvador en de voordelen van cryptocurrency-adoptie staan.

“Deze alliantie is een geweldige kans voor El Salvador om nieuwe financiële producten te creëren die de behoeften van onze Salvadoraanse burgers ondersteunen”, zegt Celina Padilla, president van Bank Hipotecario de El Salvador, in een verklaring.