ABN AMRO sluit zich aan bij de Paxos Settlement Service

Paxos, het eerste gereguleerde blockchain-infrastructuurplatform, heeft onlangs aangekondigd dat de bekende Nederlandse bank ABN AMRO de zesde broker-dealer-klant geworden is die zich aansluit bij de Paxos Settlement Service.

Paxos Settlement Service is een private, geautoriseerde blockchain-oplossing die is ontworpen om twee partijen in staat te stellen effectentransacties bilateraal rechtstreeks met elkaar af te wikkelen. De service vertegenwoordigt de eerste live toepassing van blockchain-technologie op de beursgenoteerde Amerikaanse aandelenmarkt. Paxos voert een proeffase uit onder vrijstelling van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Sinds de start van de service in februari 2020 heeft Paxos dagelijks transacties afgehandeld. Andere klanten van de dienst zijn PayPal, Bank of America, Credit Suisse, Instinet, Societe Generale en Wedbush. Met elke extra broker-dealer nemen de voordelen van het netwerk toe, wat meer besparingen en efficiëntie oplevert voor de deelnemers.

Als gevolg van de aankondiging met betrekking tot de toevoeging van ABN AMRO zei Greg Lee, Managing Director van Paxos, het volgende:

“We zijn verheugd ABN AMRO Clearing aan ons platform toe te voegen terwijl we de post-trade-infrastructuur in de effectenindustrie transformeren. Paxos heeft aangetoond in staat te zijn om te innoveren en boeiende enterprise-grade oplossingen te leveren in een complexe en hoogwaardige markt. Door nauw samen te werken met onze industriële klanten, zijn we in staat geweest om backoffice-processen te stroomlijnen, schaalbare netto-afwikkeling op dezelfde dag te bieden en kansen voor bedrijfsontwikkeling mogelijk te maken. We geloven dat blockchain-technologie innovatie zal opleveren in clearing en schikking die de industrie ten goede zullen komen.”

Paxos vraagt ​​volledige registratie van clearingbureaus aan bij de SEC. Als de Paxos Settlement Service door de SEC een registratie als clearingbureau krijgt, is het van plan de industrie meer flexibiliteit te bieden rond hun afwikkelingscycli, geoptimaliseerd volgens hun handels- en vermogensbeheerstrategieën. Daarnaast zal Paxos multilaterale verrekeningsprocessen in realtime uitvoeren om een ​​efficiënte, snelle en transparante netto-afwikkeling van transacties te garanderen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!