Bitcoin koers laat zeldzame golden cross zien, aldus vermogenbeheerder

Een golden cross, een signaal dat van oudsher een bullish indicator is, is nu officieel te zien op de Bitcoin koers, aldus de vermogensbeheerder Dr. Jeff Ross. Dit signaal is erg bijzonder, aangezien het pas de zeven keer eerder voor is gekomen in de geschiedenis van de munt.

Wat is een golden cross en waarom is het bijzonder?

Een golden cross is tegenwoordig het onderwerp van discussie in de online crypto-gemeenschappen, maar wat maakt het zo speciaal? In feite wordt een golden cross gekenmerkt door een voortschrijdend gemiddelde op korte termijn (MA) dat een langetermijngemiddelde overneemt. Gewoonlijk beschouwen analisten een dergelijke gebeurtenis als een bullish wending voor de markt.

De bullish cross-over die Bitcoin op dit moment ziet, is er een waarbij de 50-daagse MA zich over de 200-daagse MA beweegt. Hieronder zie je de grafiek die gepost werd door de vermogensbeheerder waarin het signaal wordt benadrukt:

Zoals de bovenstaande grafiek laat zien, lijkt de golden cross-over compleet te zijn nu de MA van 50 dagen een beweging maakt boven de MA van 200 dagen. Jeff Ross gelooft dat we hierdoor “sterke prijsactie op korte termijn zullen zien”.

Is een golden cross altijd bullish?

Conventioneel wordt een golden cross beschouwd als een bullish signaal voor Bitcoin. Er zijn echter bepaalde uitzonderingen geweest in de loop van de korte geschiedenis van de koningsmunt. Hoewel er inderdaad golden crosses waren vóór de start van eerdere bullruns, zijn er ook veel gevallen geweest waarin de crossover slechts een nepgebeurtenis was.

Belangrijk om te weten is dat het tegenovergestelde van een golden cross een “death cross” is, dat optreedt na elke bullmarkt en een bearish wending markeert voor Bitcoin.

Tijdens deze eerder genoemde uitzonderingen (of nepgebeurtenissen) vormen zich meestal alternatieve valse golden of death crosses. Zo vormde er na de laatste ATH van $65k zich een death cross, maar de crypto zag geen significante neerwaartse trend volgen.

Op basis van het feit die death cross een vals signaal was, is het mogelijk dat deze golden cross gewoon weer één van die nep-voorvallen blijkt te zijn waarbij een valse cross naar een ander leidt. Het kan echter ook heel goed de Bitcoin koers omhoog duwen, waardoor de munt de laatste piek bereikt waar sommige indicatoren al op wezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!