BLOGS EXCHANGES AFBEELDINGEN_Tekengebied 1 kopie 15

LiteBit: de mobiele applicatie

In dit artikel in onze reeks over LiteBit nemen we nog even de app onder de loep. Wij installeerden de Android app via de Google Play Store dus. De link vind je hier. We schreven eerder al artikelen over: hoe ermee beginnen, hoe het handelen precies werkt, hoe het aanbod er uit ziet, wat met de kosten en fees en tenslotte wat Litebit uniek maakt. Wil je eenvoudig en snel Bitcoin, Ethereum of andere cryptomunten kopen met je smartphone? Dan ben je met de LiteBit app op de goede weg!

Snel geïnstalleerd en veilig gekoppeld

Na een minuutje was de app geïnstalleerd. We bedachten even ons wachtwoord op en konden vervolgens verder aan de slag. Als je goed de stappen hebt gevolgd uit ons eerste artikel, dan moet je na het wachtwoord, de tweestapsverificatie (2FA) vervolledigen. Daarna wordt er nog eens een bevestiging naar je emailadres gestuurd. De beveiliging zit alvast helemaal snor!

Die beveiliging stelt ons wel gerust dus. Het is zelfs in die mate dat we jullie (helaas) geen zelfgemaakte screenshots kunnen laten zien. De app laat dit namelijk niet toe, vermoedelijk vanwege beveiligingsredenen.

Eens doorlopen, kan je een zelfgekozen vijfcijferige beveiligingscode opslaan. Je kan echter al die stappen ook overslaan door op je toestel de biometrische beveiliging te activeren. Daarmee kan je dan snel met je vingerafdruk inloggen.

Overzichtelijke en functionele app

De LiteBit app ziet er direct vertrouwd uit. Dezelfde vormgeving als de website is doorgetrokken naar de app. Na het inloggen, kom je op het portfolio venster terecht, waar je een overzicht van je wallets terugvindt. Daaronder vind je links naar blogartikelen over algemene crypto onderwerpen zoals ‘Wat zijn tokens?’ of ‘Hoe wordt Bitcoin gemined?’.

Er is ook een kleine widget waarmee je kan scrollen tussen de huidige marktprijzen van enkele crypto’s. Klik je daarop door dan krijg je een detail van de coin te zien. Die kan je, indien gewenst, toevoegen aan je favorieten.

Rechtsbovenaan kan je met het ‘wallet +’ icoon een coin of token toevoegen aan je wallets. Deze wordt dan mee getoond in het portfolio scherm. In het midden bovenaan zie je de totaalwaarde van je portfolio. Die kan je overigens snel verbergen door op het oogicoon te klikken.

Op het markt-scherm zie je bovenaan de top 4 van de meest getrade coins. Daaronder vind je de lijst terug van alle coins en tokens die je bij LiteBit kan kopen en verkopen. Zoeken, filteren en sorteren van de coins kan eenvoudig en kan de lijst inkorten tot die coins die je interessant vindt.

Tenslotte vind je bij het Account-gedeelte alle relevante info over je account. Maar ook bijvoorbeeld mogelijkheden om je beveiliging aan te passen of betaalmethoden toe te voegen. Ook een overzicht van al je orders kan je hier terugvinden.

Wat we nog zeker de moeite te vermelden vonden, was dat je ook via de app rechtstreeks toegang krijgt tot de custumer support. Via de chatbot, veelgestelde vragen of door een koppeling naar het telefoonnummer van LiteBit, zouden alle mogelijke problemen snel opgelost moeten kunnen worden.

Wil je een account aanmaken op Litebit? klik dan hier!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN