Substack accepteert nu betalingen in Bitcoin via Lightning Network

Nieuwsbriefplatform Substack heeft bekendgemaakt dat het gaat samenwerken met OpenNode, om Bitcoin (BTC) betalingen te accepteren met behulp van het Lightning Network. Dit volgens een officieel persbericht op prnewswire.com.

“We zijn verheugd om met OpenNode samen te werken om onafhankelijke uitgevers op Substack in staat te stellen cryptobetalingen te accepteren”, zegt Nick Inzucchi , productontwerper bij Substack. “Het hebben van deze optie geeft schrijvers meer flexibiliteit en vrijheid, en we kijken ernaar uit om meer te doen in crypto om aan de behoeften van schrijvers te voldoen.”

Volgens het persbericht zal de samenwerking Substack de mogelijkheid bieden om onmiddellijke, goedkope betalingen beschikbaar te maken voor crypto-gerichte publicaties. Bovendien kunnen lezers op het platform Bitcoin gebruiken om te betalen voor abonnementen op deze crypto-gerichte publicaties.  

“Onze samenwerking stelt makers van inhoud in het hele Substack-ecosysteem in staat om Bitcoin-betalingen te accepteren en inkomsten in Bitcoin te behouden of om te zetten in voorkeursvaluta. Schrijvers en podcasters zijn massaal naar Substack gestroomd om creatieve en financiële vrijheid terug te krijgen, en Bitcoin is een natuurlijke fit”, zei João Almeida, medeoprichter en CTO bij OpenNode.

Substack is een opkomend publicatieplatform en een thuis geworden voor meer dan een half miljoen betalende abonnees. Schrijvers kunnen, gratis of tegen een bepaald bedrag, abonnementspublicaties opzetten en hun werk rechtstreeks naar lezers toesturen. Het publicatieplatform is pas in 2017 opgericht en wordt ondersteund door grote investeringsmaatschappijen zoals Andreessen Horowitz (a16z), Y Combinator en Fifty Years. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!