Bitcoin is “een vaccin tegen fiat”, aldus Kraken CEO

Afgelopen maandag wist de Bitcoin koers voor het eerst in meer dan drie maanden (d.w.z. sinds 14 mei) boven $50.000 uit te komen. Terwijl dit gebeurde zei Kraken-directeur Dan Held, in een interview op het populaire YouTube-kanaal Altcoins Daily, dat de koningsmunt “een vaccin tegen fiat is”. Hij ging verder met:

“Als we 2013 herhalen, kunnen we zien dat Bitcoin tussen $300.000 en $400.000 Bitcoin bereikt. Nu geschiedenis rijmt meestal, het herhaalt zich niet, dus het zal waarschijnlijk niet precies dat zijn, maar als dat zo was, zou dat mijn beste prijs zijn.

Dus mijn prijspunt, ik zou zeggen dat ik denk dat het waarschijnlijk tussen [$100.000 en $300.000] zal landen. Maar als we 2013 opnieuw evenaren, kan het [$300.000 tot $400.000] zijn.“

Afgelopen zaterdag (21 augustus) zei Will Clemente, Lead Insights Analyst bij Blockware Solutions, dat de sterke overtuiging van BTC HODLers helpt om de bodem voor de Bitcoin koers te vestigen. Hij gaf aan dat 83% van het Bitcoin-aanbod in ten minste 3 maanden niet is verplaatst. 70% is de afgelopen 6 maanden niet bewogen, wat impliceert dat houders optimistischer zijn dan ooit, iets wat de Kraken CEO onderschrijft.

Eerder vandaag zei Ki Young Ju, de CEO van de Zuid-Koreaanse crypto-analyse-startup CryptoQuant, dat sommige van hun on-chain-statistieken voor Bitcoin echter suggereerden dat we op korte termijn enkele kleine correcties in de kunnen verwachten.

Als het gaat om de langetermijnvooruitzichten voor Bitcoin, vertelde crypto-analist en handelaar Scott Melker, die de gastheer is van de podcast “The Wolf of All Streets”, afgelopen dinsdag (17 augustus) aan Kitco News-anker/producer David Lin dat hij verwacht Bitcoin om uiteindelijk “goud om te draaien” in marktkapitalisatie:

“Voor mij, als je het hebt over 10, 20 jaar verder, is Bitcoin gemakkelijk een aanwinst van zeven cijfers.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!