19 vermeende crypto-fraudeurs opgepakt in Hong Kong

Politieagenten in Hong Kong hebben naar verluidt 19 mensen gearresteerd die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij een nep-crypto-investeringsplan van $1,4 miljoen.

De fraudeurs vertelden hun slachtoffers naar verluidt dat ze een fortuin konden verdienen als ze zouden investeren in cryptocurrency en lokten hen met afbeeldingen van luxe levensstijlen. De oplichters richtten zich, volgens RTHK News, op 170 personen uit verschillende landen, waaronder China en het Verenigd Koninkrijk.

Agenten arresteerden 11 mannen en 8 vrouwen en namen ook 9 computers, 128 smartphones, een sportauto, cryptocurrency ter waarde van $6.417 en $179.695 in contanten in beslag tijdens de tweedaagse politie-operatie.

Tam Wai-shun, hoofdinspecteur van de politie, gaf aan dat de fraudeurs een valse app en valse webpagina’s gebruikten om hun slachtoffers te misleiden. Hij zei tevens dat oplichters steeds vaker cryptocurrencies gebruiken.

Volgens de South China Morning Post (SCMP) heeft Hong Kong in de eerste zes maanden van 2021 496 misdaden geregistreerd waarbij cryptocurrencies betrokken waren. De frauduleuze activiteiten leidden tot een verlies van HK $214,4 miljoen, of ongeveer €23,5 miljoen. Eén slachtoffer meldde HK $124 miljoen, of €13,6 miljoen, te hebben verloren aan oplichters.

Cryptocurrency-misdrijven in de eerste zes maanden van 2021 hebben volgens de SCMP het totale aantal in 2020 al overschreden. De outlet meldt dat vorig jaar 208 misdaden met betrekking tot cryptocurrencies een verlies van HK $114,4 miljoen met zich meebrachten, of ongeveer €12,5 miljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!