BeneluxCrypto: Bitcoin koers op weg om $50.000 te doorbreken?

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Bitcoin koersanalyse. Indien je interesse hebt in meerdere updates en analyses kun je ook zijn Twitter account volgen. Ook is er een give-away actie gaande en kan je meedoen door hier te klikken!

Vandaag zullen we naar de Bitcoin koers kijken. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

LET OP: dit is géén financieel advies!

Daggrafiek Bitcoin koers

Het eerste dat opvalt is de price-action van de afgelopen dagen/weken. We zien een zeer nette uptrend sinds de bottom van rond de 29k. Het tekenen van de Fibonacci extension (we hebben de omcirkelde levels genomen) geeft de volgende support/resistance levels en deze lijken zeer goed te kloppen met als fib 2.0 de All-time-high. Verder zien we dat we een key-resistance level hebben doorbroken en daar een daily close boven hebben gemaakt, wat een bullish teken is. Wel zien we meerdere bearish divergences op de RSI. De Mac-D is immers ook een bearish cross aan het maken. De indicatoren en price-action op de daily wijzen wel op een pullbackje maar wat zegt de 4hr? 

Bron: TradingView

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Wanneer we inzoomen naar de 4hr en lager zien we dat het beeld van de daily bevestigd wordt: we zijn een pullbackje aan het maken. Echter zijn dit vooralsnog géén grote sell-offs en blijven de bulls goed in stand. Op de RSI zien we een zeer nette driehoek die al enige tijd wordt gerespecteerd, daar hebben we weer de bovenste lijn geraakt en trekken we ook even terug. Hetzelfde geldt voor de Bollinger Bands: ook daar zien we dat we de bovenste band geraakt hebben en een pullback maken. De Mac-D bevindt zich vooralsnog wel in de bullish zone maar begint wel kracht te verliezen.

Bron: TradingView

Conclusie

De verwachting is dat we de fib 0.786/0.705 kunnen testen, dat is zo rond de 47k USDT en dan zullen bouncen, eerder is uiteraard ook mogelijk want de flow zit er goed in. Dit is uiteraard de bullish scenario. De minder bullish scenario zou zijn dat we een 4hr close onder de 47k maken en echt een correctie richting de 40k zullen maken. Mocht dit gebeuren zullen we de situatie her-evalueren. Wel verwacht ik vooralsnog niet dat we voor de short-term onder de 40k zullen vallen.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op het logo hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!