Bitcoin

Man verliest 20 Bitcoin met een waarde van ongeveer $940.000

Een 24 jarige man die meer dan tien jaar geleden 20 Bitcoin (BTC) heeft gemined, heeft volgens een rapport alles verloren. De man met het pseudoniem Mark Michaels was al op jonge leeftijd bezig met computers en toen hij in de 7de klas zat gebruikte hij een pc met een Nvidia GeForce GTS 250 grafische kaart om de Bitcoin te minen.

“We hadden een computer thuis die mijn ouders meestal voor hun werk gebruikten, maar mijn oudere broer en ik mochten hem onder hun toezicht gebruiken met onze eigen accounts. Ik weet niet meer precies hoe lang ik heb gemined, maar het was voor een paar weken tot een paar maanden onafgebroken.”, zei Michaels.

In het jaar dat Michaels de BTC had gemined, steeg de Bitcoin koers van $0,0008 naar $0,08. Op het moment van schrijven beweegt de Bitcoin koers rond $47.000. Dit betekent dat als Michaels nu toegang had tot zijn 20 Bitcoins, hij deze voor ongeveer $940.000 kon verkopen.

Het rapport geeft verder aan dat Michaels de geminede Bitcoin, heeft opgeslagen in de originele portomonneesoftware van Bitcoin.

“Ik geloof dat ik de originele Bitcoin-portemonneesoftware heb gebruikt, waarvoor een portemonneesleutel en wachtwoord nodig waren om toegang te krijgen”, aldus Michaels.

Michaels merkte op dat hij de sleutel en het wachtwoord van de Bitcoin portemonnee in een tekstdocument op zijn computer had opgeslagen. Hij zou dit bestand zijn verloren tijdens het opschonen van zijn computer. Circa 7 jaar later, toen Bitcoin naar $1.000 steeg, deed Michaels zijn eerste poging om zijn verloren Bitcoin te herstellen. Echter waren zijn pogingen tevergeefs.

“Ik herinner me dat ik alle harde schijven, geheugensticks, cd’s en dvd’s in huis verzamelde en ze allemaal zorgvuldig doornam. Dit duurde ongeveer een week. Ik heb ook geprobeerd om software voor gegevensherstel op mijn belangrijkste harde schijf uit te voeren, maar dit had niet veel zin. Die schijf was toen al meerdere keren geformatteerd en hergebruikt“, aldus Michaels.

Michaels zei dat hij vrede had gesloten met het verlies van de toegang tot zijn oude Bitcoin.

“Er zijn verschillende verhalen die lijken op de mijne, wat het risico en de mogelijke beloning laat zien van een early adopter van nieuwe technologieën,” zei Michaels.

Michaels, die nu een gekwalificeerd elektronisch ingenieur is, bezit momenteel kleine hoeveelheden verschillende cryptocurrencies. Hij zegt dat hij ook af en toe Ethereum mined.

“Ik investeer niet actief geld in crypto. Het is meestal gewoon om op de markten te spelen en om te zien hoe dingen veranderen. Bovendien mine ik ook nog Ethereum als mijn huidige rig niet in gebruik is, dus het zijn vooral de kleine inkomsten uit mining die ik verdeel over verschillende altcoins.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN