Bulls vs Bears: Algorand (ALGO) koers analyse

Deze week waren de munten in de top 50 tot 60 aan de beurt. De strijd ging tussen cryptocurrencies als NEO, IOTA en ATOM, echter kwamen FTT en ALGO als winnaars uit de bus. Voor de FTT analyse verwijs ik jullie graag door naar de video. Laten we hier eens een kijkje nemen naar ALGO en wat levels nader bekijken.

LET OP! Dit is géén financieel advies!

Als we op de weekly het grote plaatje erbij nemen zien we een zeer mooie lange fase van uptrending sinds maart 2020. Aan de strucutuur merken we higher lows en higher highs op. Zoals alle munten is ook ALGO niet gespaard gebleven van de dump na de gigantische prijsstijging, echter werden hier niet al te veel kritieke levels gebroken. Het meest duidelijke en een ouder level om vast te houden was een grotere zone van $0.70 tot $0.84, en die zone werd ook zeer mooi gerespecteerd met nog een perfect touch op de top side bij de start van deze week. Een eerste verdedigingslinie dus.

Zakken we daar wat onder zie ik voor mezelf een nog interessanter level, namelijk de groene zone van $0.52 tot $0.58. Daar zien we een zeer mooie liquiditeitszone die nog niet geraakt is, echter waar nog wel wat potentiële orders aan het wachten zijn. Waarom lijkt me dit een interessant level? Wel we zien daar ook in combinatie een support van de range inzitten op $0.558. Het is de support van een zeer grote range die helemaal met zijn top side tot $1.80 loopt. Zeer grote ranges betekenen zeer mooi potentieel en daar zit dus die goede support, combinatie range support en groene
liquiditeitszone.

Op vlak van weerstanden merken we meteen op dat we op moment van schrijven dichter bij weerstand dan bij steun zitten. Een gevaarlijk moment dus om zomaar blindelings in te stappen. De eerste weerstand vinden we op $1.09, met daar nog net boven het EQ van onze range op $1.17.

Bron: TradingView

Momenteel bevinden we ons mooi tussen voornoemde levels. De opdracht voor dit weekend is dus ideaal gezien boven beiden een close krijgen. Of toch op zijn minst al boven onze eerste rode zone. Krijgen we een close boven voornoemde en kunnen we ook onze kracht goed vast houden? Dan lijkt op de weekly de weg open te liggen richting $1.54 en daarboven de meest recente high op $1.80.

Ook het volume ligt zeer mooi in lijn met de prijsactie. De afgelopen weken krijgen we ook een toename in volume wat de bullish move ten goede bevestigd. Kracht en prijsactie lopen samen. Met nog 2 dagen te gaan lijkt ook het volume van deze week dat van vorige te gaan overstijgen, wat eventueel een klein teken kan zijn dat de weerstanden nietig verklaard gaan worden. Uiteraard, te vroeg om te zeggen, maar we staan steeds klaar om te anticipeeren.

Conclusie

Er zit zeer veel kracht in de move van ALGO, bevestigd door prijsactie en volume. We zitten wel zeer dichtbij weerstandlevels op moment van schrijven. Nu instappen zou getuigen van wat fomo. Voor het ideale scenario zoeken we naar een retracement, maar met deze recente prijsactie in de markt is het maar de vraag of we deze nog gaan krijgen. Hoe dan ook, lijken er weer mooie dagen in het vooruitzicht te liggen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!