Bitcoin toont kracht en topanalist voorspelt koers van $55.000

Het is de Bitcoin (BTC) koers vandaag gelukt om de resistance van $48.000 te doorbreken. Ondanks dat we in de afgelopen 7 dagen moeite hadden om deze te doorbreken, is Bitcoin alsnog stabiel gebleven. Ook nadat Neel Kashkari, voorzitter van de Federal Reserve van Minneapolis, zich negatief uitsprak over de crypto-industrie.

Op 17 augustus zei Kashkari tijdens zijn optreden op de Pacific NorthWest Economic Region Annual Summit het volgende: “Tot nu toe wat ik heb gezien […] 95% fraude, hype, lawaai en verwarring”. Daarnaast richtte hij zich voornamelijk op Bitcoin en zei dat de enige use case van BTC het financieren van illegale activiteiten was.

On-chain gegevens zien er goed uit voor BTC

De Bitcoin koers ligt nog steeds ver onder zijn oude record, maar BTC lijkt voorlopig een goede support te hebben rondom het $44.000 niveau. Bovendien laten on-chain gegevens zien dat BTC bullish is. Volgens een bericht van CryptoQuant was de Bitcoin netflow indicator de laatste tijd zeer negatief, wat suggereert dat de markt over het algemeen bullish is.

“De netflow van beurzen (30D voortschrijdend gemiddelde) is nog steeds diep negatief, wat betekent dat Bitcoin wordt teruggetrokken van beurzen. Minder aanbod, betekent hogere prijzen”, aldus CryptoQuant.

BItcoin

De Bitcoin netflow indicator volgt de uitstroom en de instroom van Bitcoin. De eerste wordt gedefinieerd als het totale bedrag aan BTC dat vanuit exchanges naar persoonlijke portemonnees stroomt. Wanneer het aantal BTC dat wordt weggehaald van exchanges stijgt, betekent dit dat meer investeerders geïnteresseerd zijn in het hodlen van munten.

De instroomindicator is precies het tegenovergestelde; het is de hoeveelheid Bitcoin die van persoonlijke portemonnees naar gecentraliseerde exchanges wordt verstuurd. Wanneer deze waarde stijgt, betekent dit dat meer investeerders hun munten willen verkopen of willen ruilen voor altcoins. Dit kan in een korte periode tot stevige correcties leiden.

Bitcoin koers op weg naar $55.000

Als het aan de bekende Nederlandse analist Michaël van de Poppe, ook wel bekend als CryptoMichaël, ligt kunnen we ons opmaken voor een nieuwe stijging boven het psychologische niveau van $50.000. In een tweet die hij onlangs plaatste merkte van de Poppe zelfs op dat we richting $58.000 kunnen stijgen. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“De hogere timeframe laat zien dat Bitcoin hier ook support houdt. Dit maakt de bearish divergence ongeldig en opent de deur naar $55-58K.”

Bitcoin koers

Bullish continuation?!

In gesprek met Daan van Benelux Crypto (klik hier voor zijn Twitter kanaal) vroegen wij hem om zijn visie op de Bitcoin koers. Hij zei:

“Bitcoin heeft de aankomende dagen zeer nette moves gemaakt en respecteert uitstekend onze eerder getekende Fibonacci levels. We zien dan ook dat we nu tegen de fib 0.786 resistance aanleunen, eerdere data laat zien dat die een key-support is geweest. Op meerdere timeframes zien de RSI & de Mac-D er positief uit en het algehele sentiment is ook zeer positief. Wel nadert uiteraard het weekend en beweegt de markt dan meestal onzekerder, maar we blijven bullish. Een daily close boven de $48.000 zou excellent zijn voor een bullish continuation.”

Bitcoin

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!