Galaxy Digital Bitcoin ETF biedt indirecte blootstelling aan Bitcoin

Galaxy Digital heeft bij de Securities and Exchange Commission (SEC) een aanvraag ingediend voor een op de beurs verhandeld fonds dat zal beleggen in producten met indirecte blootstelling aan Bitcoin (BTC). De Galaxy Bitcoin Strategy ETF biedt volgens de N-1A geen directe blootstelling aan cryptocurrencies. De aanvraag gaf het volgende aan:

“Het Fonds belegt niet in, of zoekt geen directe blootstelling aan, de huidige ‘spot’ of contante prijs van bitcoin. Beleggers die directe blootstelling aan de prijs van bitcoin willen, moeten een andere belegging dan het Fonds overwegen.”

De SEC was terughoudend om gestructureerde producten met directe blootstelling goed te keuren, wat betekent dat ETF’s met meer indirecte methoden het gemakkelijker zouden kunnen hebben binnen het goedkeuringsproces. SEC-voorzitter Gary Gensler zei eerder dat hij en zijn medewerkers ernaar uitkijken om Bitcoin ETF-aaanvragen te beoordelen, “vooral als die beperkt zijn tot deze door CME verhandelde Bitcoin-futures.”

Zoals Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg opmerkte, is de alleen-futures-aanbieding vanuit Galaxy Digital “zo Gensler-klaar als je kunt krijgen”, aangezien het voorstelt om precies dat te doen.

De recente indiening is van plan om in contanten afgewikkelde Bitcoin-futures-contracten die worden verhandeld op beurzen die zijn geregistreerd bij de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), samen te voegen met treasury bills,, terugkoopovereenkomsten en Canadese ETF’s, aangezien het Noord-Amerikaanse land een aantal op cryptovaluta gebaseerde producten heeft goedgekeurd:

“Het Fonds kan beleggen in de effecten van op de beurs verhandelde fondsen, of ‘ETF’s’, georganiseerd en genoteerd voor handel in Canada of andere rechtsgebieden, en in andere gepoolde beleggingsvehikels. De aandelen van deze instrumenten vertegenwoordigen een belang in een portefeuille van Bitcoin.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!