Bitcoin

Bitcoin whales storten $222 miljoen aan stablecoins op beurzen en lijken dip te willen kopen

Het is de Bitcoin (BTC) koers in de afgelopen dagen niet gelukt om de resistance van $48.000 succesvol te doorbreken. Dit heeft er vandaag voor gezorgd dat BTC is gedaald tot net boven het $44.000 niveau. De Bitcoin koers heeft zich inmiddels lichtjes hersteld en beweegt op het moment van schrijven boven het $45.000 niveau.

Het lijkt erop dat deze Bitcoin daling een goed moment is voor Bitcoin whales om wat extra BTC in te slaan. On-chain-gegevens laten namelijk een aanzienlijke instroom van $222 miljoen aan stablecoins zien op beurzen. Dit suggereert dat whales misschien op zoek zijn naar een goed moment om in deze dip bij te kopen. Het gedrag van deze whales wordt vaak in de gaten houden, aangezien het de prijsactie op de markt kan bepalen.

Zoals opgemerkt door CryptoQuant, zagen gecentraliseerde beurzen gisteren een instroom van meer dan $222 miljoen aan stablecoins. Het instroom moment lijkt overeen te komen met de dip van Bitcoin. Ook wanneer de instroomindicator van stablecoins daalt, kan dit betekenen dat handelaren niet geïnteresseerd zijn in het kopen van Bitcoin.

Zoals de onderstaande grafiek laat zien, schoot de waarde van de indicator (rode lijn) gisteren omhoog toen $222 miljoen aan stablecoins naar gecentraliseerde beurzen werd verzonden. Interessant is dat de prijs van BTC (gele lijn) op dat moment een daling zag van $47.500 naar $46.000.

Bitcoin

Gezien de timing die overeenkomt met de dip van Bitcoin en het feit dat deze instroom behoorlijk groot is, lijkt het waarschijnlijk dat whales en institutionele beleggers de BTC dip proberen in te kopen.

Wat kunnen we van de Bitcoin koers verwachten?

In gesprek met Daan van Benelux Crypto (klik hier voor zijn Twitter kanaal) vroegen wij hem om zijn visie op de Bitcoin koers. Hij zei:

“Het tekenen van de fib.extension heeft ons de volgende levels gegeven en na het vormen van meerdere bearish divergences zijn we teruggevallen naar het gemarkeerde deel. Dit gebied heeft weer onze aandacht. Positief is dat we op de 4hr en lager een hidden bullish divergence hebben gevormd. Wat we nu willen zien is een 4hr close boven de fib 0.618. Voor nu is het dus even geduldig afwachten.”

Bitcoin koers

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN