XRP koers stijgt met 50% in één week, maar wat nu?

Altcoins zijn een drijvende kracht geweest achter de huidige stijging van de totale cryptocurrency-markt, die al de $2 biljoen heeft overschreden. Ondanks de prijsstijgingen wordt de cryptocurrency van het blockchain-project Ripple, XRP, nog steeds beïnvloed door de rechtszaak waarin het verwikkeld in is met de SEC.

Ondanks dit feit is de XRP koers de afgelopen weken toch flink gestegen. Het XRP/USD-paar is door de kritische weerstandszone van $1,00 gebroken en handelt nu in een positieve zone. Op het moment van schrijven wordt XRP verhandeld op $1,23.

De bulls slaagden er eind vorige week in om het hoogtepunt van deze zomer van $1,35 te bereiken en het consolideert nu zijn winsten en handelt comfortabel boven het ondersteuningsniveau van $1,20.

In de buurt van $1,20 komt de primaire ondersteuning naar voren. Hoewel het $1.40-niveau van cruciaal belang is, is een hertest van het $1.50-weerstandsniveau mogelijk als het paar deze week voet aan de grond weet te krijgen.

Het bekende bedrijf op het gebied van blockchain-analyse, Santiment, meldde dat de recente stijging van de XRP koers komt op het moment dat het netwerk hoge on-chain ontwikkelingsactiviteiten laat zien.

Daarnaast werd eerder ook al duidelijk dat het blockchain-inzichtenplatform CryptoCompare TopTier (CCTT) ontdekte dat het dagelijkse handelsvolume voor XRP tussen Q1 en Q2 van 2021 enorm toegenomen is, ondanks de juridische strijd:

“Het gerapporteerde dagelijkse volume van CCTT voor XRP is in het tweede kwartaal van 2021 aanzienlijk gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021. Het gemiddelde dagelijkse gerapporteerde volume verdubbelde tot $4,49 miljard in het tweede kwartaal versus de $2,26 miljard van het voorgaande kwartaal. Met name de XRP-volumes boekten vier van de hoogste volumedagen die ooit geregistreerd zijn.”

Hoewel het onmogelijk is om te voorspellen hoe de XRP koers zich in de komende dagen/weken zal ontwikkelen, heeft het bekende nieuwsplatform op het gebied van cryptocurrency en blockchain-technologie, AMBCrypto, toch een analyse geplaatst. Het gaf het volgende aan, onder vermelding van de onderstaande grafiek:

Bron: AMBCrypto

XRP kende de afgelopen 24 uur een lichte daling van 1,0%. De prijzen bereikten voor het laatst het huidige niveau op 19 mei, daarna daalde de munt opnieuw tot het ondersteuningsniveau van $1,22. Een vergelijkbaar resultaat wacht op XRP als de bears marktcontrole overnemen.

Technicals voor XRP straalden bullish signalen uit toen de Awesome Oscillator rode signaalbalken observeerde die een bearish beweging aanduiden. Bollinger Bands liepen sterk uiteen, wat wijst op scherpe kansen op verhoogde marktvolatiliteit.

Relative Strength Index verhandeld in het overboughtgebied, wat een prijsomkering zou kunnen veroorzaken.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!