Bitcoin koers breekt $41.000, maar wat nu?

Na een drastische dip en maanden van consolidatie, is de Bitcoin koers eindelijk weer boven de weerstand van $40.000 uitgekomen en handhaaft hij een bullish uptrend. In de afgelopen week heeft de koningsmunt meerdere keren geprobeerd om boven het psychologische niveau te komen en faalde. Maar nu de week en de maand eindigen, heeft de Bitcoin koers eindelijk een sterke uptrend te pakken en wist zelfs boven de $41.000 uit te komen.

Als gevolg van deze fantastische ontwikkeling, heeft de populaire analist Rekt Capital in zijn recente tweet de mooie wekelijkse afsluiting voor BTC benadrukt. Hij gaf, onder vermelding van de onderstaande grafiek, aan dat de nummer één cryptocurrency vandaag is gepositioneerd voor een geweldige wekelijkse afsluiting. Als BTC boven rood sluit, wordt de bullish-these bevestigd. De geschiedenis van het BTC-prijstraject suggereert dat een wekelijkse afsluiting boven het rode weerstandsgebied tot grote rally’s heeft geleid.

Bron: Rekt Capital Twitter

Hij gaf tevens aan dat de Bitcoin koers de 200 EMA heeft omgedraaid op $39.000 als ondersteuning. Deze indicator geeft het sentiment van de langetermijnbeleggers weer. Vandaar dat het omdraaien van dit niveau als belangrijke ondersteuning de volgende stap omhoog van Bitcoin valideert.

Binance

Wat is de volgende stap?

Als we willen weten wat de volgende stap is van de Bitcoin koers, moeten we ons eerst even naar een andere analist wenden. De volgende populaire analist Crypto Capo gaf aan dat deze doorbraak boven $41k een bevestiging is van het accumulatiebereik. Omdat deze fase lang is geweest, zal de volgende stap omhoog nog groter zijn. Daarom kan het volgens de analist goed zijn dat er een enorme rally naar de $100k in het verschiet ligt. Voordat deze rally kan beginnen, gaf de analist echter eerst aan dat de koningsmunt (waarschijnlijk) eerst het niveau op $38k – $39k zal testen.

De analist heeft deze week meerdere keren aangegeven dat de Bitcoin koers kan stijgen tot $100k in de huidige bullmarkt. Deze bullish voorspelling houdt echter stand in vergelijking met de eerdere prijstrajecten die BTC heeft gevolgd.

Hij vermeldt ook dat de rally van BTC een nieuwe rally zal starten voor de hele cryptomarkt en dat de volgende etappe van de bull-cyclus aan de gang is, mits BTC dit traject vast weet te houden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!