Bitcoin ETF zou goed zijn voor de markt, aldus ex-CFTC voorzitter

Timothy Massad, voormalig voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), heeft in een recent opiniestuk aangegeven dat een Bitcoin ETF goed zou zijn voor de transparantie en integriteit van de markt. Hij sprak verder over de hype en hindernissen op het gebied van regelgeving rond een Bitcoin-beursverhandeld fonds. Hij schreef het volgende:

“Hoewel het het beste zou zijn om dergelijke ETF’s pas te laten goedkeuren nadat het Congres de crypto-regulering in het algemeen heeft aangescherpt, is de kans dat dit binnenkort gebeurt klein. Het op één na beste is dan dat de SEC een ETF voorwaardelijk goedkeurt op een manier die de transparantie en integriteit in de sector zou vergroten.”

De opmerking van de voormalige CFTC-voorzitter komt te midden van de groeiende roep om strengere maatregelen op de cryptomarkt en de implementatie van wetten voor beleggersbescherming door SEC-hoofd Gary Gensler.

Vóór Mossad riep SEC-commissaris Hester Peirce ook op voor de goedkeuring van een Bitcoin ETF. Peirce gaf aan dat de Verenigde Staten veel te laat actie ondernomen heeft op het gebied van een Bitcoin ETF en erkende ook dat de cryptomarkt volwassen genoeg is voor goedkeuring:

“Ik dacht dat als we onze normen hadden toegepast zoals we ze hebben toegepast op andere producten, we er al een of meer hadden goedgekeurd. Met elke dag die voorbijgaat, lijkt de grondgedachte die we in het verleden hebben gebruikt om niet goed te keuren, zwakker te worden.”

Momenteel zijn er meer dan 8 Bitcoin ETF-voorstellen in behandeling bij de SEC, waarvan het zijn beslissing over twee al heeft uitgesteld. Velen hoopten dat de groeiende vraag en acceptatie van BTC dit bull-seizoen, samen met een nieuwe SEC-voorzitter, plaats zou maken voor de eerste Bitcoin ETF in de VS, maar SEC liet Bitcoin buiten zijn regelgevende agenda voor 2021, wat suggereert dat het misschien geen prioriteit is op korte termijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!