Bithumb verbiedt medewerkers om te handelen op beurs

De Zuid-Koreaanse cryptocurrency-beurs Bithumb heeft vandaag aangekondigd dat het zijn werknemers verbiedt om op het platform te handelen. De beurs gaf aan dat de stap genomen is om de transparantie over cryptotransacties te vergroten, maar een aanstaande wet in Korea schrijft voor dat lokale crypto-beurzen werknemers moeten verbieden om op hun eigen platforms te handelen.

De wet wordt van kracht op 25 september. Als medewerkers van crypto-beurzen zich niet aan de datum houden, kunnen ze een boete van 100 miljoen won (ongeveer €74.300) krijgen van de Korea Financial Services Commission (FSC).

Bithumb zei dat het Bithumb-medewerkers tegen het einde van deze maand volledig zal verbieden om op zijn platform te handelen. Daartoe heeft het “een schriftelijke eed” ontvangen van zijn personeel dat zij alle fondsen vóór die datum zullen opnemen. De beurs gaat zelf ook controles uitvoeren of werknemers zich aan de regel houden. Het zei het volgende hierover:

“Vanaf deze maand zullen we strikt controleren of werknemers zich al dan niet aan de voorschriften houden door middel van continue monitoring, zelfcontrole en interne rapportagesystemen.”

Bithumb heeft momenteel al enkele andere beperkingen opgelegd aan zijn werknemers, zei het. Deze omvatten onder meer het verbieden van handelen tijdens werkuren en het kopen van nieuwe cryptocurrencies binnen 72 uur na hun notering op de beurs. Bithumb vereist ook dat alle werknemers geen bedrijfsinformatie gebruiken voor persoonlijke handelsvoordelen.

Aangezien de nieuwe wet er aan komt, wordt er verwacht dat andere Koreaanse crypto-beurzen (zoals Upbit en Korbit), soortgelijke richtlijnen gaan implementeren. De wet vereist ook dat lokale crypto-beurzen samenwerken met lokale banken om tegen 24 september echte bankrekeningen voor klanten te openen. De richtlijn kan er echter wel voor zorgen dat kleinere beurzen in Korea zullen moeten sluiten door de vereisten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!