Bitcoin zit officieel in een bearmarkt, aldus analist

De CEO van het on-chain analysebedrijf CryptoQuant Ki Young Ju heeft onlangs op Twitter aangegeven dat er geen twijfel over bestaat dat Bitcoin zich momenteel in een bearmarkt bevindt, aangezien het aantal grote investeerders dat Bitcoin naar beurzen stuurt flink is gestegen. Hij tweette het volgende:

https://twitter.com/ki_young_ju/status/1407009318336188418

“Ik zeg dit niet graag, maar het lijkt erop dat de BTC-bearmarkt is bevestigd. Te veel whales sturen BTC naar beurzen.”

De Whale Capitulation Index, die Ki Young Ju beschouwt als een “vrij goede indicator”, is gebaseerd op de Exchange Whale Ratio, de “relatieve grootte van de top 10 instroomtransacties ten opzichte van de totale instroom”. Hij ging verder met het volgende:

“Geen enkele indicator kan de toekomst niet met zekerheid voorspellen. Er kan van alles gebeuren op de cryptomarkt. Ik zeg alleen maar dat dit een vrij goede indicator is geweest om een ​​bull/bear-markt voor mij te bepalen.”

Ki Young Ju zei echter ook dat hij niet denkt dat deze ‘bearmarkt’ lang zal duren en dat een ommekeer nabij kan zijn. Hij benoemde de dalende stablecoin-ratio – een indicatie van een afname van de verkoopdruk – als bewijs van zijn statement. Ki Young Ju citeerde ook de Stablecoin Supply Rate (SSR) die ook daalt – een indicatie van een afname van de verkoopdruk:

“Voor alle duidelijkheid, ik verwacht dat mijn BTC bearish bias niet lang zal duren (misschien slechts een paar weken) omdat de markt er op de lange termijn goed uitziet in termen van vraag/aanbod (bijv. Stablecoins-ratio (USD) en SSR). Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat het voorbij is.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!