Is de Bitcoin correctie voorbij? Volgens deze analist wél!

De Bitcoin koers is inmiddels al weer flink hersteld van zijn recente inzinking, echter blijft de grote vraag of de ergste crash achter ons ligt? Volgens de prominente cryptocurrency-analist Nicholas Merten is dit wél het geval. In een recente update, voor het eerst geplaatst door Daily Hodl, gaf hij aan dat we waarschijnlijk het dieptepunt hebben bereikt.

In zijn update gaf hij ook aan dat de aanwezigheid van de verschillende derivatenmarkten waarschijnlijk de structuur van bull-cycli heeft veranderd. Volgens hem is de verschuiving van liquiditeit naar derivaten mogelijk één van de belangrijkste redenen waarom de huidige cyclus enorm verschilt van de bullmarkt van 2017. Hij zei hier het volgende over:

“Daarom benadruk ik constant dat ik hier het geduld heb om te begrijpen dat deze marktcyclus heel anders is dan in 2017, en dat het veel te maken heeft met waar de liquiditeit is. Op de derivatenmarkten, voor termijnmarkten, voor eeuwigdurende contracten, desoriënteert het de toestand van de markt volledig.”

Merten gaf verder toe dat hoewel de prijsactie er afschuwelijk uitziet, het waarschijnlijk niet veel erger kan worden voor Bitcoin en de cryptocurrency-markt in het algemeen:

“Ik weet op een technische basis, om helemaal eerlijk te zijn, ja, de grafiek ziet er niet erg goed uit […] Als we hier dalen tot $28.000 tot $27.000, wordt het een moeilijke plek voor markten, en het kan enige tijd duren om te herstellen, maar ik zal in het algemeen zeggen dat waar we ons nu ook bevinden of waar we naartoe gaan, zelfs als we dalen, historisch gezien wil je niet verkopen met een korting van 50% -60%.”

De crypto-analist gaf tot slot aan dat ongeacht waar we ons in de cyclus bevinden, na zo’n correctie, meestal opluchtingsrally’s plaatsvinden op basis van de historische prijsactie van Bitcoin:

“Wat ik altijd benadruk, is dat we hier over het algemeen het slechtste hebben gezien. We hebben het ergste hiervan gezien. Of het nu een bullmarkt is met een mid-cycle correctie of het begin van een bearmarkt, het is meestal bij deze 50%-60% punten dat je nog steeds een opleving naar boven krijgt, dus het is het beste om niet alleen maar in paniek te raken verkopen in absolute angst.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!