Veel financiële professionals begrijpen Bitcoin en cryptocurrencies niet

Oprichter van Edelman Financial Engines, Ric Edelman, heeft aangegeven dat veel financiële professionals Bitcoin en andere cryptocurrencies niet begrijpen. Dit ondanks dat ze een opleiding hebben genoten, lange tijd in het bedrijfsleven hebben gewerkt en veel ervaring hebben in finance-markt, zei hij. Dit is één van de dingen die hij geleerd heeft sinds hij vanaf 2012 betrokken is in de crypto-gemeenschap.

Met Bitcoin als voorbeeld van de “duizenden” andere cryptocurrencies, zei Edelman dat cryptocurrencies een andere activaklasse zijn die niets gemeen hebben met aandelen, obligaties, olie en andere traditionele activa die we kennen. In een gesprek met Yahoo Finance prees Edelman cryptocurrencies en gaf aan dat het een “enorme investeringsmogelijkheid” biedt. Hij ging verder met:

“Blockchain-technologie en zijn derivaten van digitale activa en NFT’s en CBDC’s en tokens … zijn de meest impactvolle commerciële innovaties sinds de ontwikkeling van internet zelf. Dit is enorm. Het zal een enorme impact hebben op de wereldwijde handel.”

Helaas realiseren de meeste financiële experts zich dit volgens Edelman niet. Toch is één van de speerpunten van een financieel adviseur naar de toekomst kijken, zei hij.

Edelman sloot af door aan te geven dat hij zijn collega’s helpt deze volledig nieuwe activaklasse te begrijpen en de noodzaak voor hen om het potentieel ervan als portefeuillediversificatie te overwegen. Hij zei dat aangezien diversificatie en herbalancering populaire strategieën zijn onder onafhankelijke financiële adviseurs, BTC een voor de hand liggende keuze zou moeten zijn voor de portefeuille:

“Als u ervan houdt om een ​​portefeuille in de loop van de tijd opnieuw in evenwicht te brengen, houdt u van volatiele beleggingen, omdat volatiliteit kansen biedt voor herschikking. Je koopt laag en verkoopt hoog en dat is een prachtige combinatie voor welvaartscreatie. Adviseurs moeten dus van hun vooringenomenheid af, ze moeten bereid zijn hier met open ogen en oprechte nieuwsgierigheid naar te kijken. En hoe meer je hierover leert, hoe meer je de commerciële use-cases begrijpt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!