Ethereum analyse

TradePremium: is de Ethereum koers klaar met dalen?

Allereerst willen we The9to5joke van TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Wat een bewogen week in de cryptospace, ook Ethereum wist er niet aan te ontsnappen. We hebben de afgelopen dagen flink wat volatiliteit gezien, maar wat zullen de volgende stappen zijn van de Ethereum koers? Laten we het gaan bekijken in de grafieken!

Ethereum koers weekgrafiek

Op de weekly zagen we maar liefst een candle van -40% onstaan, wick niet bijgerekend. Voor de onervaren cryptobeginnelingen onder ons, een reden voor paniek, echter als we even uitzoomen en alles in perspectief zetten wisten we dat dit eerder een geval was van wanneer het ging gebeuren. We zien wel zeer mooi terug dat we pal op de middenlijn van een van onze aangehaalde support zones een halt worden toegeroepen. We zagen een wick ontstaan in de regio $1790 tot $1680. En dat we daarbij nog een close te zien kregen boven $2042 is meteen ook wat extra goed nieuws. Daarbij kennen we meteen ook onze eerste 2 support zones.

Gaat alles opnieuw mis kunnen we daaronder nog 2 zones van support herkennen op $1440 tot $1408 en een grotere lager gelegen zone van $1251 tot $1039. Dan keren we onze blik even naar boven toe naar de komende resistance niveaus en herkennen we 3 exacte levels. $3013 starten we met en dan meteen een stukje hoger naar $3984 en het topje van de grafiek op $4365. Op volume analyse zien we de grootste candle tot nu toe ontstaan op de Ethereum weekgrafiek, hoogst waarschijnlijk te danken aan heel wat paniek verkopen.

Bron: TradingView

Ethereum koers daggrafiek

Op de daily zien we een duidelijke topvorming onstaan die zich qua prijsactie nu opnieuw aan de basis bevindt. Laten we eerst een kijken naar de komende weerstanden. Ook hier kunnen we op moment van schrijven 3 niveau’s opmerken. Een kleiner level op $2980 en 2 grotere zones, de eerste van $3285 tot $3552 en daarboven gelegen $4180 tot $4375.

Op vlak van support zones hebben we heel wat doorbroken de afgelopen week, we zagen dat de dip werd opgevangen op een liquiditeitszone rond $1700. Het is voor discussie vatbaar of we ook een bepalende low doorbroken hebben. Voorlopige support zones op de daily lijken me iets moeilijker te gaan bepalen. Ik zou zelf graag nog iets meer structuur afwachten om duidelijke tekenen te krijgen. Wel krijgen we sinds de close van vanacht een mooie poging om een zone te gaan uitbouwen van $2300 tot $2084. Het is echter een goed teken aan de wand dat ook het volume met de daling afneemt.

Bron: TradingView

Conclusie

Voor paniek verkopen is het zeker al te laat, we zitten dichter bij steun dan bij weerstand. Dit zouden verkopen zijn uit pure paniek en dat willen we natuurlijk niet! We bouwen eerst een nieuwe structuur uit en van daaruit kunnen we onze bias eventueel opnieuw gaan aanpassen. Uiteraard houden we allemaal onze ogen op Bitcoin gericht en wat de reacties daar zijn.

Volg ook zeker mijn wekelijkse Bitcoin update op woensdag voor Tradepremium.be om ook hierover op de hoogte van te blijven!

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN