Bullmarkt

De bull markt is nog niet voorbij, dit is gewoon een grote correctie, aldus Raoul Pal

Op Twitter gaf de voormalig Goldman Sachs executive en huidige CEO van Real Vision, Raoul Pal, aan dat de trend dat Bitcoin-enthousiasten laserogen op hun profielfoto’s op Twitter plaatsen (een meme die verwees naar een Bitcoin koers van $100.000), achteraf gezien waarschijnlijk een teken was van overmoed en een lokale top in de cryptomarkten.

“Ik zei wel dat Laser Eyes geen goed idee was… was de interim-top. Hubris betaalt nooit de rekeningen.”

Na de grote correctie op de markt zei de macro-goeroe dat hij op zoek is naar elk laatste beetje geld dat hij kan vinden om zijn portefolio aan te vullen. Hij gaf tevens aan dat hij, ondanks de enge prijsactie, niet gelooft dat we de top van de bull run al hebben gezien.

“Ho hum … ik ben nu op zoek naar geld in de kussens van de bank om toe te voegen. Het voelt daarbuiten vreselijk, maar dit is de aard van een 65+ [volatiliteit] beleggingscategorie. Opmerking – ik denk niet dat dit DE top is. Gewoon een tussentijdse grote correctie.”

Om de mogelijkheid aan te tonen dat de bullmarkt in een pauze zit voordat hij hoger gaat, nam Pal de prijsactie van de hele bull-cyclus van 2013 en 2017 erbij en vergeleek deze met die van de huidige cyclus om enkele opvallende overeenkomsten te vinden.

“Deze kunnen voor u nuttig zijn … BTC nu versus 2013.”

Bitcoin koers
Bron: Raoul Pal Twitter

Hij kijkt ook naar de prijsactie van de bullmarkt van 2017 om te illustreren dat de Bitcoin koers mogelijk nog hoger kan klimmen.

“BTC nu versus 2017…”

Bitcoin koers
Bron: Raoul Pal Twitter

Pal heeft eerder verklaard dat in vergelijking met traditionele markten de crypto-activaruimte relatief klein is. Naarmate de opkomende activaklasse groeit, zou het behalen van een vergelijkbaar marktaandeel als traditionele financiële markten de cryptomarkten met 200x zou kunnen stijgen. Hij zei toen het volgende:

“De cryptomarkt is $2 biljoen. Het is 100x vanaf hier. Maar ik denk dat het al die activa in de loop van de tijd opeet, dus misschien is het 200x. Nee, het zal geen rechte lijn zijn, maar dit is de grootste verandering op de financiële markten. Het systeem van geld, economie en hoe economieën worden beheerd in de hele geschiedenis in de snelste, kortste tijd die het ooit is gebeurd. En mensen zullen er tribaal over zijn. Mensen zullen hun eigen verhalen in handen krijgen om deze wereld te begrijpen, maar deze wereld is niet te stoppen en hij komt eraan. Het zal enorme boom-bust-cycli hebben. Er zullen periodes zijn waarin je geld verliest en momenten waarop je je als een god voelt.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN