Eminem lanceert drie NFT’s in samenwerking met Nifty Gateway

De wereldberoemde artiest, Eminem, wiens echte naam Marshall Mathers is, is de nieuwste in een reeks beroemdheden, muzikanten en atleten die meedoet aan de NFT-rage. Zo is aangekondigd dat de rapper samen is gaan werken met Nifty Gateway, het NFT-platform van Gemini, om zijn eerste NFT’s te lanceren. Mogelijk was het de recente sketch van Saturday Night Live (SNL) op NFT’s die de interesse van de rapper wekte. In de sketch legde een rapper, gespeeld door SNL-castlid Pete Davidson, uit wat NFT’s zijn op de melodie van Eminems ‘Without Me’.

ProBit

Wat houden de Eminem NFT’s in?

Er zijn drie soorten NFT’s te koop van de rapper, elk van hoge kwaliteit met een originele beat geproduceerd door Eminem zelf. Er zijn 50 edities van elk van de eerste twee NFT’s, getiteld “TOOLS OF THE TRADE” en “STILL D.G.A.F”. Deze moeten $5.000 opbrengen. Degenen die snel genoeg zijn om ze te kopen, ontvangen ook fysieke afdrukken, die met de hand genummerd en gesigneerd zijn door de Eminem. De derde, “STAN’S REVENGE”, is een volledig unieke NFT (1:1). Deze zal aan de hoogste bieder worden verkocht.

Eminem reageerde uiteraard zelf ook over de lancering van zijn eigen NFT’s. Hij zei het volgende op zijn eigen website:

“Ik wilde deze drop dezelfde sfeer geven van: ‘Oh man, ik moet die ene of misschien zelfs de hele set krijgen!’ Het was erg leuk om ideeën te bedenken vanuit mijn eigen passie voor verzamelen.”

Ashley Ramos, Senior Producer bij Nifty Gateway, zei vervolgens het volgende:

“We zijn verheugd Eminem te verwelkomen op ons platform. De vraag naar NFT’s blijft groeien en we zijn verheugd om deze samenwerking naar onze gemeenschap te brengen en hen toegang te geven tot nieuwe kunstwerken en muziek op de marktplaats van Nifty Gateway.”

Het nieuws komt als verschillende muzikale acts meedoen aan de NFT-rage, waaronder Snoop Dogg, A$AP Rocky, Boy George, The Weeknd, The White Stripes en Kings of Leon.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!