Bitcoin halving

Bitcoin koers naar $90.000 en Ethereum koers naar $15.000, aldus Kraken

Jullie hebben vast allemaal wel meegekregen dat de Bitcoin koers weer boven de $60.000 staat. Dit heeft er tevens voor gezorgd dat de Ethereum koers ook weer flink gestegen is en boven de $2150 uit wist te komen. Dit is natuurlijk allemaal goed nieuws, echter gaf een recent rapport van de bekende cryptocurrency-beurs Kraken aan dat BTC nog een flinke daling te verduren kan krijgen, voordat hij weer omhoog gaat.

Bitcoin en Ethereum

Over het algemeen was maart een positieve maand voor de cryptocurrency-markt, met de twee grootste cryptocurrencies, namelijk BTC en ETH, die nieuwe records registreerden. In zijn maandelijkse rapport over de ontwikkeling van de industrie gaf de ervaren Amerikaanse beurs Kraken aan dat Bitcoin uiteindelijk 30% won en zijn zesde opeenvolgende maand groen sloot, wat de langste maandelijkse winning streak van het activum is sinds 2013, toen het zeven opeenvolgende maanden van stijgingen kende tussen november 2012 en mei 2013.

De geschiedenis suggereert dat BTC dat record zou kunnen evenaren na april, dat gemiddeld de op een na best presterende maand is, met een gemiddelde stijging van 51%. Nu Bitcoin de nieuwe maand ingaat op ongeveer $60.600, zal een stijging van 50% het naar ongeveer $90.000 brengen.

Als het op Ether aankomt, leek Kraken zelfs nog bullisher. Het rapport zei dat het actief zich momenteel tussen twee grote bands bevindt – $1.462 en $2.695, en benadrukte de laatste als de volgende “grote test van weerstand”.

ProBit

Bovendien schatte de beurs de potentiële piek van ETH tijdens deze marktcyclus op basis van logaritmische regressiecurves. Als de op een na grootste cryptocurrency de vorige run moet evenaren, kan de prijs vanaf het einde van maart met ongeveer 700% stijgen tot $15.238.

In het geval dat zo’n bullish projectie inderdaad werkelijkheid wordt, zal de marktkapitalisatie van ETH de huidige waarde van BTC met meer dan $1,7 biljoen doen versplinteren.

Toch een paar waarschuwingen

Hoewel Kraken over het algemeen optimistisch is over de toekomst van de cryptomarkt, waarschuwde het document voor een paar retracement-scenario’s, voordat het deze optimistische projecties zal bereiken.

Het legde uit dat de bullmarktondersteuning van BTC bestaat uit twee wekelijkse voortschrijdende gemiddelden: de 20W EMA en de 21W SMA. In eerdere cycli heeft de cryptocurrency beide getest voordat het steeg, maar het moet nog steeds hetzelfde doen tijdens de lopende run.

Aan de positieve kant stijgen beide lijnen sinds het begin van het jaar met respectievelijk $1.822 en $1.681. Desalniettemin geeft het huidige tempo aan dat “een potentiële bullmarktcorrectie zou dalen van -29% naar -36% tot ruwweg -17% tot -25%.” Om deze percentages in een USD-perspectief te plaatsen, schatte Kraken dat de Bitcoin koers zou kunnen dalen tot $44.165 of $48.702.

In het geval van ETH zouden de bears het activum naar bijna driecijferige prijsgebieden kunnen duwen als ze onder de bovengenoemde band breken op $1.462. Met andere woorden, de Ethereum koers moet boven dat niveau blijven om zijn weg omhoog te vervolgen; anders dreigt het met meer dan 50% te dalen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN