Bybit zal zich terugtrekken uit het Verenigd Koninkrijk

De welbekende crypto-derivatenbeurs Bybit heeft aangekondigd dat het stopt op 31 maart gaat stoppen met het bedienen van Britse klanten. De beurs noemde nieuwe regelgeving in het Verenigd Koninkrijk voor op cryptovaluta gebaseerde derivaten als reden achter de stap.

Het verbod op cryptoderivaten vanuit de FCA

De Financial Conduct Authority (FCA), de financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk, heeft in oktober 2020 de verkoop van cryptoderivaten en exchange-traded notes (ETN’s) aan particuliere beleggers verboden. De FCA noemde marktmanipulatie, volatiliteit, kwetsbaarheden in de beveiliging en een onvoldoende begrip van de waardepropositie van deze activa als redenen op voor het verbod. Sheldon Mills, interim uitvoerend directeur strategie en concurrentie bij de FCA, zei:

“Aanzienlijke prijsvolatiliteit, gecombineerd met de inherente moeilijkheden om crypto-activa betrouwbaar te waarderen, geeft particulieren een hoog risico op verliezen door de handel in [cryptoderivaten]. We hebben bewijs dat dit op grote schaal gebeurt. Het verbod biedt een passend beschermingsniveau.”

Bybit trekt zich om deze reden terug

Het verbod trad in januari 2021 in werking, maar sommigen, zoals Bybit, gingen door met basishandelingen voor bestaande klanten. Het bedrijf heeft nu echter besloten om zich alsnog terug te trekken, en in het VK gevestigde gebruikers die nieuwe accounts proberen te maken te blokkeren. De beurs zei het volgende:

“Om te voldoen aan het verbod op cryptoderivaten van de Financial Conduct Authority (FCA), zal Bybit stoppen met het leveren van diensten aan klanten uit het Verenigd Koninkrijk.”

Het vroeg klanten ook om hun huidige posities te sluiten en alle fondsen voor het einde van deze maand op te nemen. Ondertussen voegde de beurs er tevens aan toe dat ze met de lokale autoriteiten zou blijven praten om opties voor nieuwe en bestaande klanten te onderzoeken.

Bybit was erg populair in het Verenigd Koninkrijk

Bybit is één van de grootste beurzen voor cryptoderivaten. Volgens markttracker CoinGecko verhandelde de beurs de afgelopen dag meer dan $11 miljard over tien handelsparen. Website-analysedienst SimilarWeb suggereert dat het platform populair is bij Britse handelaren, met meer dan 5% van alle bezoekers die afkomstig zijn uit het koninkrijk. Dit zal dus een groot gemis zijn voor de beurs.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!