Grayscale neemt drie nieuwe medewerkers aan

De toonaangevende beleggingsfondsbeheerder voor cryptocurrency, Grayscale Investments, heeft door de aanzienlijke groei besloten om drie nieuwe C-suite medewerkers aan te stellen. Het bedrijf heeft drie nieuwe medewerkers aangenomen voor de functies van Chief Operating Officer, Chief Compliance Officer en Chief People Officer.

In 2020 verdubbelde het bedrijf al zijn aantal medewerkers en onlangs werd ook de CEO vervangen. Nu heeft Grayscale dus ook een nieuwe COO, CCO en CPO aangesteld.

Wat is Grayscale?

Grayscale is een beleggingsfondsbeheerder die institutionele beleggers een manier biedt om te investeren in cryptocurrencies via een meer traditioneel beleggingsinstrument. Het bedrijf is opgericht in 2013 door de Digital Currency Group. Het klantenbestand van Grayscale bestaat uit institutionele beleggers.

Het bedrijf geniet flink mee van de bull run en heeft zijn AUM in 2020 met 10x vergroot. Sinds 2021 is het totale AUM met meer dan met 2x verdubbeld tot 42.4 miljard.

Toch heeft Grayscale ondanks deze aanzienlijke groei een interne herstructurering doorgevoerd. Zo werd begin dit jaar bekendgemaakt dat Michael Sonnenshein, Barry Silbert, had vervangen als Chief Executive Officer. Nu heeft de beleggingsfondsbeheerder nog meer herstructureringen in zijn bedrijfsstructuur aangekondigd door nieuwe C-suite medewerkers aan te stellen.

COO

De nieuwe COO Hugh Ross, heeft onlangs gewerkt bij een in NYC gevestigde investeringsmanager, waar hij 12 jaar lang COO was. Eerder was Ross ook werkzaam als Vice President bij Goldman Sachs.

CCO

Benjamin Melnicki, afkomstig van Ripple labs, zal de rol van Chief Compliance Officer (CCO) op zich nemen. Eerder was Melnicki de Global Regulatory Counsel van Blockchain.com en CCO voor Noble Bank International.

CPO

Grayscale heeft Angela Romano Kuo aangenomen als Chief People Officer (CPO). Kuo was eerder werkzaam bij DevaCurl en Cheddar Inc en heeft eerder bedrijven geholpen met snelle expansie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!