Ethereum Nieuws

Vitalik Buterin publiceert plan voor eerste hard fork van Ethereum 2.0, HF1

Blockchain-netwerk Ethereum-oprichter Vitalik Buterin heeft gisteren een plan uitgebracht voor de eerste hard fork van de Beacon Chain (Ethereum 2.0). De voorlopige codenaam is HF1. De belangrijkste doelen van HF1 zijn om light-client-ondersteuning toe te voegen en enkele kwetsbaarheden in de Beacon Chain op te lossen die te laat werden ontdekt om bij genesis te worden aangepakt.

Bovendien moet het hard forking-mechanisme testbaar worden “met een relatief kleine wijziging, voordat grote veranderingen zoals sharding en merging moeten worden aangebracht.” Het plan stelt ook verschillende consensuswijzigingen voor met HF1.

Mobiele nodes worden mogelijk

Volgens de aankondiging van Vitalik Buterin zal er ook ondersteuning voor light clients, nodes met minimale resourcevereisten die op mobiele apparaten kunnen worden uitgevoerd, worden gecreëerd door een willekeurig geselecteerde “synchronisatiecommissie”. Het doel hiervan is om light clients in staat te stellen de kop van de keten te bepalen met een lage hoeveelheid overhead (minimaal ~20 kB per dag om bij te blijven en ~500 bytes om een ​​enkel blok te verifiëren). Hierdoor zouden light-clients levensvatbaar kunnen zijn voor mobiele apparaten. Het artikel ging verder met:

“Voor elke periode (~27 uur) worden 1024 validators willekeurig geselecteerd om gedurende die periode deel uit te maken van de synchronisatiecommissie. Validators in de synchronisatiecommissie zouden handtekeningen publiceren die getuigen van het huidige kop. Deze handtekeningen zouden worden uitgezonden als onderdeel van een LightClientUpdate-object dat light-clients zou kunnen helpen de kop van de keten te vinden, en zouden worden opgenomen in de Beacon Chain om te worden beloond.”

Slashing wordt ook aangepakt

HF1 van Ethereum is bedoeld om een ​​probleem te verhelpen waarover al maanden heftig wordt gedebatteerd, namelijk “slashing”. Tot nu toe is het bij de Beacon Chain het geval dat validators een deel van hun ingezette ETH kunnen verliezen in geval van inactiviteit, wat staken gevaarlijk maakte, vooral voor kleinere stakers omdat ze worden bestraft voor gebeurtenissen die niet hun schuld waren, zoals een internet- of stroomstoring. HF1 wil dit verder verminderen door onderscheid te maken tussen een onderbreking en een stopzetting. Het artikel gaf het volgende aan:

“We hebben het zo gemaakt dat penalty accounting slechts eenmaal per 64 tijdvakken plaatsvindt, in plaats van elk tijdvak. Het doel hiervan is om de complexiteit van het verwerken van “lege epochovergangen” aanzienlijk te verminderen – bijvoorbeeld een keten met een zeer lage deelname waarbij twee opeenvolgende blokken duizend slots uit elkaar liggen met alleen lege ruimte ertussen. Om een ​​dergelijke keten te verwerken, moeten klanten momenteel het saldo van elke validator één keer per tijdvak opnieuw berekenen om boetes voor inactiviteit toe te passen; met dit voorstel hoeven ze dit maar één keer per 64 tijdvakken te doen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN