Bitcoin Nieuws

40% van de investeerders verkoopt bij een Bitcoin koers van $100.000 tot $300.000

Veel mensen hebben besloten om in cryptocurrencies te investeren omdat zij hopen financiële onafhankelijkheid te bereiken. De afgelopen maanden zijn erg goed geweest voor deze personen, aangezien de Bitcoin koers (en de rest van de cryptocurrency-markt) flink gestegen is.

De grote vraag waar iedere investeerder mee worstelt is echter wanneer zij zouden moeten besluiten om hun winst te nemen. Als zodanig hebben een aantal crypto-analisten Twitter-peilingen geïnitieerd om de gemeenschap te vragen wanneer ze van plan zijn hun posities te verkopen.

Hoeveel BTC zou jij verkopen bij de volgende prijspiek?

De primaire cryptocurrency heeft de bull run van 2020/2021 geleid. Bitcoin heeft zijn waarde verviervoudigd sinds begin oktober 2020. De koningsmunt is in die periode gestegen van $10.000 naar een nieuwe recordhoogte van $42.000.

Sindsdien heeft de Bitcoin koers echter wel weer een stap terug gedaan, aangezien de huidige koers ongeveer $36.000 bedraagt. Ondanks deze daling is BTC alleen al in 2021 nog steeds met ongeveer 10% gestegen.

De nieuwe populariteit heeft op zijn beurt weer veel nieuwe investeerders aangetrokken, die weer geheel nieuwe prijsdoelen in hun hoofd hebben. De bekende crypto-analist, Josh Rager, besloot op Twitter een peiling te houden, waarin hij vroeg “hoeveel Bitcoin van uw bezit bent u van plan te verkopen bij de volgende piek?” De resultaten zie je hieronder:

Interessant is dat het antwoord met de meeste stemmen (34,4%) suggereert dat beleggers van plan zijn de meeste, zo niet alle, BTC-posities te sluiten in het geval van een nieuwe prijspiek. Het is echter ook vermeldenswaard dat 31,6% aangaf dat ze minder dan 25% van hun BTC-posities zouden verkopen.

Terwijl sommigen aangaven dat veel beleggers van plan zijn hun munten zelfs na de volgende piek te behouden, merkten anderen op dat elke cyclus zijn top en daaropvolgende retracement heeft. Daarom adviseerden ze zelfs de meest doorgewinterde HODLers om op een gegeven moment hun winst te nemen, om vervolgens lager in te kopen.

Wat is je prijsdoel?

Een andere enquête, geïnitieerd door de populaire analist Filb Filb, werpt enig licht op de prijsdoelen waar BTC-beleggers op hopen. Hij tweette de volgende peiling:

De meerderheid van de deelnemers merkte op dat ze “hard zouden gaan nadenken over het verkopen van hun Bitcoins” zodra de koers een gebied zes cijfers behaalt. Meer dan 40% gaf aan dat zij zouden verkopen bij een prijs van tussen de $100.000 en de $300.000, terwijl 26,3% aangaf dat zij wachten totdat de Bitcoin koers tot boven de $300.000 stijgt.

Alex Saunders van Nugget News was echter tegen het idee om een ​​fiatprijs te verwachten om je BTC-belangen te verkopen, vooral in deze tijden van economische onzekerheid:

“Degenen die Bitcoin volledig begrijpen, weten dat er geen fiatprijs is waarvoor u moet verkopen als ze M1 en M2 met 30% verhogen, tenzij u absoluut iets tastbaars moet kopen dat van grote waarde voor u persoonlijk is.”

Hoe denken jullie hierover? Hebben jullie al een prijsdoel in gedachten? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN