Bitcoin was kortstondig groter dan Tesla

De Bitcoin koers lijkt niet te stoppen en de koningsmunt blijft in bekendheid stijgen. Het is nu zelfs zo dat de marktkapitalisatie van de koningsmunt zo hard gegroeid is dat het kortstondig het bedrijf van de bekende zakenmagnaat Elon Musk, Tesla, Inc., in wist te halen, volgens gegevens van AssetDash.

Op het moment van schrijven is de marktkapitalisatie van Tesla echter weer gestegen, waardoor het net boven Bitcoin staat in de lijst.

Bron: AssetDash

In de afgelopen 24 uur is de marktkapitalisatie van Bitcoin met 13% gestegen, waardoor Bitcoin ook de marktkapitalisatie van het multinationale technologiebedrijf Alibaba Group Holdings van ongeveer $600 miljard heeft ingehaald. Daarnaast wist het ook het grote Taiwanese technologiebedrijf Tencent achter zich te laten.

Eerder wist de nummer één cryptocurrency al bedrijven als VISA en Berkshire Hathaway in te halen op de lijst. Door deze inhaalactie van de munt staat het nu op de 7e plaats, achter bedrijven zoals Facebook, Amazon en Apple.

Maar waarom neemt de marktkapitalisatie van Bitcoin toe? De voor de hand liggende link is de voortdurende bull run van Bitcoin, waardoor de Bitcoin koers de afgelopen weken meerdere recordhoogtes heeft bereikt. De marktkapitalisatie van Bitcoin is direct gerelateerd aan de koers van de cryptocurrency zelf, die 2021 met een ongekende bull run is begonnen.

De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op ongeveer $38.600. Sinds het begin van het jaar is de prijs van Bitcoin met ongeveer 30% gestegen ten opzichte van de laatste prijs van 2020 van ongeveer $29.000. Net voor de kerstvakantie op 23 december 2020 bedroeg de prijs van Bitcoin nog ‘maar’ $23.654, voordat hij opliep naar de huidige cijfers. Dit betekent dat de prijs van Bitcoin de afgelopen twee weken met bijna 70% gestegen is. Hoe ver kan de koningsmunt echter nog door blijven stijgen, voordat er een correctie komt?

Bitcoin koers op weg naar $220.000 op basis van hashrate

Max Keiser, die bekend staat met het doen van Bitcoin voorspellingen op basis van de hashrate, voorspelde een Bitcoin koers van $36.000. Keiser heeft zijn voorspelling inmiddels aangepast en zegt dat de Bitcoin koers $220.000 zal bereiken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!