Bitcoin koers

Bitcoin koers zou op de lange termijn $146.000 kunnen bereiken

We zitten nog maar net in 2021 en het nieuwe jaar is al meteen goed begonnen voor Bitcoin. Sinds het begin van 2021 heeft de Bitcoin koers de $30.000 doorbroken en zijn we in een rap tempo naar $34.778 gestegen. Toch was het gisteren even schrikken toen de Bitcoin koers kortstondig onder de $30.000 daalde, echter konden bulls de koers snel weer erboven krijgen.

Nu we in het nieuwe jaar zitten en Bitcoin klaar is voor een nieuwe periode van 12 maanden, lijkt het erop dat we deze Bitcoin rally gaan voortzetten. Handelaren zijn hier de afgelopen maanden zo gewend aan geraakt en als we analisten moeten geloven dan zal het nog een tijdje zo blijven.

Analisten: Bitcoin koers van $146.000 op komst

Een team van wereldwijde marktstrategen van de toonaangevende Amerikaanse bank JPMorgan, hebben wat cijfers naast elkaar gezet en Bitcoin vergeleken met traditionele activa zoals goud. Onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou suggereerden de analisten dat de huidige marktkapitalisatie van Bitcoin van ongeveer $580 miljard 4,6 keer zou moeten stijgen om een theoretische prijs van $146.000 te creëren. Volgens het rapport van Bloomberg zou dit overeenkomen met de totale investering van de particuliere sector in goud via op de beurs verhandelde fondsen of goudbaren en munten.

Panigirtzoglou zei dat de recente BTC rally het voor analisten uitdagender maakte om de cryptocurrency-activa te waarderen. Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Verdringing van goud als een‘ alternatieve ’valuta betekent op de lange termijn een groot voordeel voor Bitcoin. Het is echter onwaarschijnlijk dat de convergentie van de volatiliteit tussen Bitcoin en goud snel zal plaatsvinden en is in onze ogen een meerjarig proces. Dit houdt in dat het theoretische Bitcoin prijsdoel van $146.000 moet worden beschouwd als een langetermijndoelstelling, en dus een onhoudbaar prijsdoel voor dit jaar.”


Wat de korte termijn betreft, maakt de strateeg van J.P. Morgan zich zorgen dat er op dit moment misschien iets te veel wordt gespeculeerd:

“De waardering en positie-achtergrond is aan het begin van het nieuwe jaar een stuk uitdagender geworden voor Bitcoin … Hoewel we de mogelijkheid niet kunnen uitsluiten dat de huidige speculatieve manie zich zal verspreiden en de Bitcoin-prijs verder zal opdrijven in de richting van de consensusregio tussen $50.000 – $100.000. We zijn van mening dat dergelijke prijsniveaus onhoudbaar zouden zijn.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN