Bitcoin koers kan binnenkort flink gaan corrigeren, aldus analisten

De nummer één cryptocurrency van dit moment is de afgelopen weken flink bezig met het verstevigen van zijn naam als interessante investering. De Bitcoin koers wist de afgelopen dagen/weken keer op keer zijn vorige all-time high te breken en bereikte zelfs een record van ongeveer $34.500 op Coinbase.

De munt kreeg gisteren echter een flinke correctie te verduren en zakte terug naar een koers van $28.000. De munt herstelde zich vervolgens snel weer en staat op het moment van schrijven weer op een prijs van $31.800.

De koning van cryptocurrencies heeft zichzelf overtroffen, echter blijven handelaren en investeerders op hun hoede omdat flashbacks van de beurscrash van 2017 steeds vaker opduiken. Zal de koningsmunt door blijven stijgen of zal het een duizelingwekkende val te verduren krijgen? Volgens bekende analisten zal het laatste gaan gebeuren.

Bitcoin koers analyse – Alan Masters

In zijn recente Bitcoin koers analyse wees analist Alan Master op de gemengde signalen die de grafieken momenteel afgeven. Volgens de analist duidt de kaars – van vandaag en ook van gisteren – op een bearish bias. In zijn studie van historische prijsacties van Bitcoin heeft de analist enkele belangrijke ondersteuningsniveaus voor Bitcoin vastgesteld, die ook samenvallen met de Fibonacci Retracement-niveaus.

Volgens de analist is het onvermijdelijk dat, wanneer de munt corrigeert, er op $23.200 steun gevonden wordt – het wekelijkse EMA10 en het 0,382 Fibonacci-niveau. Het volgende ondersteuningsniveau kan $19.617 zijn – EMA21 wekelijks en 0. Fibonacci Retracement. En tot slot, als beide ondersteuningsniveaus mislukken, kan worden verwacht dat de munt zich stabiliseert op $16.032 – EMA21 wekelijks en 0,618 Fibonacci-niveau.

Bron: Alan Masters
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 1xBit-horizontal-white-3.jpg

Bitcoin koers analyse – Ibrahim Bensalah

Een andere analist, Ibrahim Bensalah, stelde in zijn prijsvoorspelling voor dat Bitcoin binnenkort met grote correcties te maken zal krijgen. De munt zit al geruime tijd in een bull run en een correctie van 35% lijkt logisch, aldus de analist. De analist heeft vastgesteld dat de huidige top aansluit bij die van de hausse in 2013 en 2017. Ook de overbelaste Bollingerband en hoge RSI zijn indicaties voor mogelijke correcties; merkte de analist op.

Bron: Ibrahim Bensalah

Bitcoin koers analyse – Donaitelo

De laatste analist, Donaitelo, heeft een vlinderformatie geïdentificeerd in zijn Bitcoin-prijsvoorspelling. De analist wees op de overeenkomsten tussen de huidige hausse op de markt en die van 2017. Deze overeenkomsten zijn een veelzeggend teken van de komende correctie. Bitcoin-prijzen zijn steeds onstabieler geworden en de steile helling van het vlindervleugelpatroon duidt op een scherp herstel. De analist stelde dat alleen een nieuwe high de huidige aannames van de correcties ongeldig zou kunnen maken; anders blijft de onvermijdelijkheid van sterke correcties staan.

Bron: TradingView

Wat denken jullie? Gaat Bitcoin een flinke correctie doormaken of gaat hij toch weer een nieuwe all-time high neerzetten? Reageer met je analyse op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!