Deribit lanceert Bitcoin optiecontracten met een prijsdoel van $100.000

Bitcoin is de laatste tijd hard gestegen en heeft, zoals jullie wellicht allemaal al weten, een nieuwe all-time high weten te bereiken. Door het bereiken van de nieuwe all-time high zijn er weer veel voorspellingen naar buiten gekomen die een Bitcoin koers van $100.000 of meer voorspellen.

Hier heeft de bekende cryptoderivatenbeurs, met een Nederlands tintje, Deribit op ingespeeld. Het is namelijk mogelijk om nu te wedden op een mogelijke prijsstijging van de koningsmunt tot $100.000 via de nieuwe optiecontracten van de beurs.

De nieuwe call- en putopties, die aflopen op 24 september 2021, zijn op Deribit donderdag live gegaan. De CCO van de beurs, Luuk Strijers, vertelde het volgende aan CoinDesk:

“Er hebben een paar transacties plaatsgevonden, aangezien er tot nu toe 45 [calloptie] -contracten zijn verhandeld.”

Op het moment van schrijven heeft de nieuwe call-optie een cumulatieve open interest van 29,4 contracten, wat weer verwijst naar het aantal contracten dat wordt verhandeld maar niet wordt geliquideerd via compenserende posities. De putoptie van $100.000 heeft echter tot op heden nog geen activiteit gezien.

Wat zijn opties?

Opties zijn derivatencontracten op basis van de waarde van het onderliggende instrument. Een calloptie (bullish bet) geeft de houder het recht, maar niet de verplichting om het actief tegen een specifieke prijs op of vóór de vooraf bepaalde datum te kopen. Ondertussen vertegenwoordigt een putoptie (bearish bet) het recht om te verkopen.

In feite is de aankoop van een call van $100.000 een weddenschap dat de Bitcoin koers boven dat niveau zal stijgen op of vóór 24 september 2021, waardoor de optie “in-the-money” wordt. Handelaren, die verwachten dat de prijzen in de komende drie kwartalen meer dan verviervoudigen vanaf de huidige prijs van $23.200, kunnen hun bullish visie uiten via de call van $100.000.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!