Bitcoin bull run

Bitcoin zit nu officieel in een nieuwe bullmarkt

De Bitcoin koers staat nu ruim boven $20.000 en velen geven aan dat de munt nooit meer onder de vijf cijfers zal dalen. En hoewel de doorbraak van $20.000 voldoende bewijs lijkt te zijn dat de bullmarkt begonnen is, laat de Relative Strength Index (RSI) nu ook voor het eerst sinds 2018 zien dat het bull-territorium bereikt is.

Veel optimistischer dan 2017

Het is vandaag drie volle jaren geleden dat de Bitcoin koers in 2017 zijn vorige record van $20.000 bereikte. Alleen al dat jaar steeg de leidende cryptocurrency qua marktkapitalisatie van $1.000 tot meer dan $20.000. Het is echter zo dat, in vergelijking de eerdere bullmarkt, Bitcoin er nog veel optimistischer uit ziet.

Het is namelijk zo dat de RSI, voor het eerst sinds het begin van de bearmarkt, een flink eind op weg is naar bull-territoria. Tevens is het zo dat de het de zogenoemde ‘perfect storm’ is voor Bitcoin, aangezien de economische onzekerheid omtrent de COVID-19-pandemie veel instellingen in de richting van Bitcoin geduwd hebben. Dit laatste zorgt er op zijn beurt weer voor dat de vraag momenteel veel groter is dan het aanbod, waardoor de Bitcoin koers is blijven stijgen.

Deze institutionele interesse was in 2017 niet aanwezig. Het is echter zo dat velen denken dat de institutionele adoptie “pas begonnen is”. Zo gaf James Butterfill, investeringsstrateeg bij CoinShares, aan dat de industrie pas “aan de vooravond staat van institutionele acceptatie”. Daarnaast werd duidelijk dat een team van analisten van de Amerikaanse bankgigant JPMorgan ervan overtuigd is dat er een flinke instroom van institutioneel geld klaar staat om in Bitcoin geïnvesteerd te worden.

De interesse vanuit particuliere investeerders moet nog komen

Tevens is opvallend om te zien dat, integenstelling tot 2017, de Bitcoin ‘hype’ onder particuliere investeerders nog niet op het niveau is als in 2017. Zo is op Google Trends te zien dat de zoekopdrachten naar Bitcoin nog niet het behalen van een nieuwe all-time high weerspiegelen.

Bron: Google Trends

Zoals hierboven te zien is, werd er in 2017 veel vaker gezocht naar Bitcoin op Google dan op dit moment. In 2017 bereikte het cijfer 100/100, terwijl het cijfer deze week tot nu toe maar 16/100 behaald heeft.

Uiteraard was 2017 de eerste keer dat Bitcoin wereldwijd bekend werd, waardoor het logisch is dat het cijfer toendertijd een stuk hoger was dan op dit moment. Dat gezegd hebbende, is het verschil in zoekopdrachten zo significant groot (84 punten), dat het ons doet denken dat de interesse vanuit particuliere investeerders nog op gang moet komen. Wat kan betekenen dat de Bitcoin koers nog lang niet klaar is met stijgen.

Wat denken jullie? Gaan particuliere investeerders de markt weer massaal betreden? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN