Apple nieuws

Apple mede-oprichter Steve Wozniak lanceert cryptocurrency voor Efforce

De mede-oprichter van Apple, Steve Wozniak, heeft een cryptocurrency gelanceerd voor Efforce. Dit is een een blockchain-aangedreven energiebesparingsplatform. Het doel van Efforce is om geld in te zamelen voor energiebesparende projecten door middel van symbolische verkoop.

WOZX-token is de utility-token van het project Efforde. Op 3 december werd WOZX op HBTC exchange gelist en vanaf volgende week is de token ook verkrijgbaar op Bithumb Global. De token is momenteel iets meer dan één dollar waard en het aanbod van WOZX is beperkt tot 1 miljard tokens.

Efforce beweert dat de besparingen en milieuvoordelen van energiebesparingsprojecten van bedrijven aanzienlijk is. Met name kleinere bedrijven vinden het echter moeilijk om financiering voor dergelijke projecten aan te trekken. Efforce verbindt bedrijven met mensen die zij bijdragers op haar platform noemt. Investeerders kopen symbolische toekomstige besparingen en financieren zo het project dat het bedrijf realiseert. Slimme contracten op de blockchain registreren de transacties en besparingen

Steve Wozniak zei het volgende in een verklaring:

“We hebben Efforce gecreëerd om het eerste gedecentraliseerde platform te zijn waarmee iedereen kan deelnemen en financieel kan profiteren van wereldwijde energie-efficiëntieprojecten, en waarmee een betekenisvolle verandering in het milieu kan worden gecreëerd”

Efforce legt in haar one-page uit dat de markt voor energie-efficiëntie $241 miljard bedraagt en de markt met 10% per jaar groeit. In 2019 werd bekend dat Steve Wozniak zich bij de blockchain-onderneming Efforce heeft gevoegd als mede-oprichter. Het bedrijf werd mede opgericht door Wozniak, Jacopo Vanetti, Andrea Castiglione en Jacopo Visetti, die ook AitherCO2 oprichtten.

Scam op Uniswap

In oktober hebben fraudeurs geprobeerd om op Uniswap geld te verdienen aan de hype rond de nieuwe onderneming van Wozniak. De fraudeurs creëerden een WOZX-ticker-symbool met de hoop dat beleggers zouden investeren. Efforce signaleerde dit frauduleuze gedrag en plaatste hier een melding van op haar Twitter account.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN