KuCoin claimt $236 miljoen terug te hebben gevorderd van de hack

De bekende crypotocurrency-beurs KuCoin heeft aangegeven dat het 84%, van de $281 miljoen die in september van de exchange werd gestolen door een hack, terug heeft. Dit komt neer op $236 miljoen.

KuCoin CEO, Johnny Lyu, tweette vandaag:

“Tot nu toe is 84% ​​van de getroffen activa teruggevorderd via manieren zoals on-chain tracking, contractupgrade en gerechtelijke invordering. Zoals gevraagd door de wetshandhavers, zullen we alle details publiceren zodra de zaak is gesloten.”

Hij voegde er het volgende aan toe:

“KuCoin heeft de volledige service van 176 tokens hervat en alle andere zijn gepland om vóór 22 november opnieuw te worden geopend. Nogmaals, ik wil alle personen en instellingen bedanken die ons bij dit incident hebben geholpen, samen zullen we de crypto-gemeenschap sterker maken.”

De hack vond plaats op 26 september. KuCoin zei dat de hackers een gelekte privésleutel gebruikten om toegang te krijgen tot de portefeuilles van de beurs. De beurs heeft verklaard genoeg geld op de bank te hebben om al zijn verliezen te dekken.

De beurs heeft eerder gezegd te weten wie het geld heeft gestolen en dat het hier samen met de politie aan werkt. Destijds zei het dat 72% van het geld buiten de controle lag van de verdachte adressen, hoewel er ongeveer $13 miljoen op gedecentraliseerde beurzen is gewisseld en buiten zijn controle lag. Nu lijkt het dus nog meer van het geld te hebben teruggevorderd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!